+ Irodalom

Hiába nem kapott NKA-támogatást, a 2000 nem adja fel!

A nagy múltú folyóirat más formában folytatja működését, ehhez pedig az olvasók segítségét kéri.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, többek között a 2000 című Irodalmi és Társadalmi havi lap sem kapott egyetlen forint támogatást sem az NKA-tól. Néhány napja még úgy tűnt, támogatás híján sok más folyóirathoz hasonlóan a 2000 is megszűnik. Ám a lap készítői végül úgy döntöttek, mégis folytatják, erről a Facebookon tájékoztatták az olvasókat. 

Köszönjük a sok biztatást, a tényleg megható sorokat, akár egyes lapokban olvashattuk őket, akár levélben érkeztek.
Megerősítettek minket abban, hogy megpróbáljuk folytatni. Ha módunk lesz rá, E-folyóiratot szerkesztünk. Olyat szeretnénk, amit eddig még nemigen próbáltak. Meghagyjuk az eddig struktúrát és nem törekszünk napi frissítésű internetes oldallá válni.

Hogyan tovább, 2000?
A 2000, történetében példátlanul, idén nem kapott támogatást az MMA fojtó ölelésével sújtott NKA-tól. Így számunkra a print lap megszűnt, több papír-évfolyamunk nem lesz. Szellemi tőkénket viszont tovább kamatoztatnánk. Nem tervezünk napi frissítésű onlájn újságot, tenger pénzt emésztene fel, s profilt váltani sem célunk. Tervünk, hogy elindítsunk egy e-folyóiratot (amire eddig a hazai pályán nemigen volt példa), havi frissítéssel, a rovataink megőrzésével, a folyóirat iránti érdeklődés fenntartását pedig Facebook-oldalunk és a hírlevelünk biztosítaná. Szerzőinket és a technikai munkákat ugyanúgy honorálni kívánnánk, mint papírkorunkban. Cikkeink, mondanivalónk nem veszne el, a folyóirat nem változna, csak a hordozó lenne más. Ha egy olvasónk ragaszkodik a régi formátumhoz, egy print-on-demand nyomdával szerződve, ki tudnánk nyomtatni számára egy-egy számot.

– olvasható a bejegyzésben. A poszt alján megtalálható a bankszámlaszám is, melyen támogatni lehet a lapot.  Szintén olvasói finanszírozásban bízik a Revizor portál is, mely ugyancsak nem kapott támogatást, felhívásukat ide kattintva olvashatod el. 

Korábban írtuk:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top