+ Zene

Kialakult a Nagy-Szín-Pad hármas döntője

A Nagy-Szín-Pad! három döntőse meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand – Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, a győztes az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon.

A Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, valamint a Run Over Dogs jutott a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató május 15-i döntőjébe. A fináléba jutásról a 25 tagú szakmai zsűri és a közönség szavazatai döntöttek a Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda közös versenyén. A három döntős zenekar nevét hétfőn reggel az MR2-Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsorában ismertették – közölték a szervezők.

A szakmai zsűri által adott pontszámok átlagai és a közönségszavazatok által elért helyezések 50-50 százalékban számítottak. Ez alapján idén a tizenkét elődöntős közül az indie-folkot játszó Bagossy Brothers Company, a saját zenéjét speed-folk freak punkként jellemző Bohemian Betyars, valamint a desert rockot képviselő Run Over Dogs mérkőzhet meg a döntőben május 15-én vasárnap a fővárosi Akvárium Klubban. A Petőfi Rádió élőben közvetíti a koncerteket, a Petőfi TV szintén élőben jelentkezik a helyszínről.

A szavazás hétfőn újraindult SMS-ben, az Instagramon, valamint a nagyszinpad.com oldalon, a három továbbjutó zenekarra a fináléig lehet voksolni. Az élő adásban derül ki, ki lesz az idei Nagy-Szín-Pad! győztese. A Nagy-Szín-Pad! három döntőse meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand – Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, a győztes az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, valamint videoklipet is készíthet. Minden versenyzőre számítanak az említett nyári fesztiválokon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein. A vasárnapi döntőn fellép a Margaret Island és koncertet ad a Soerii & Poolek. A Nagy-Szín-Pad! 2014-es első szériáját a Mary PopKids, a tavalyit az Ocho Macho nyerte.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top