+ Életmód

Bezár az adományozóhely a sok lerakott szemét miatt

A tavaly átadott, elsőként megnyitott Közösségi Adományozó Pont a május 9-ei héten megszűnik – olvasható az Ajándékdoboz Facebook-oldalán.

Még hogy Magyarországon önzőek az emberek! Itt az ellenpélda! – ezzel a címmel jelentettünk meg cikket tavaly júniusban a Mészáros utca 56-ban megnyílt Ajándékdobozról. A kezdeményezés lényege, hogy a 3×3 méteres bódéba bárki beviheti megunt ruháit, játékait, vagy bármely holmit, amit szívesen odaadna egy rászorulónak. Ugyanígy bárki el is vihet bármit, amit hasznosnak talál, nincs se biztonsági kamera, se őr.

A szerző fotója

A Mészáros utcai Ajándékdoboz

Az Ajándékdoboz óriási sikert aratott. Akkorát, hogy nyitottak egyet Dürer kert előtt és a Füredi parkban is. Vasárnap azonban arról számoltak be a Facebookon, hogy az elsőként átadott, Mészáros utcai Ajándékdoboz megszűnik.

Csaknem 1 éves működés után szűnik meg itt az Ajándékdoboz. Ez idő alatt rengeteg tapasztalattal és élménnyel lettünk gazdagabbak. A budai helyszínre nagyon sok értékes, igényes holmi érkezett a hónapok során, de sajnos ugyanennyi gondot okoztak a veszélyes- és egyéb, elektronikus hulladékok. Hagytak itt gomiabroncsokat, bontási törmeléket, használhatatlan nyomtatót, összetört monitort, és számtalan olyan holmit, amit nyilvánvalóan senki sem használ. Emiatt számtalanszor csodálkoztunk rá olyan emberek „lelki világára”, akik egy ilyen, óvoda melletti helyszínt használnak illegális szemétlerakás céljából. Mivel állandó felügyeletet a Közösségi Adományozó Ponthoz nem tudunk biztosítani, a Mészáros utcában – sok egyéb mellett – már csak ezért sem működhet tovább.

– olvasható a bejegyzésben. A másik két budapesti Közösségi Adományozó Pont továbbra is várja a látogatókat

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Balázs Simon szerint:

    Egy olyan országban,ahol az utak mellett ki van írva,hogy szemét lerakása tilos,és mellette ott a sok szemét,az a csoda ,hogy egy évig bírták.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top