+ Képzőművészet

Milyen lenne New Yorkban élni a 60-as, 70-es években?

Életem meghatározó helyszíne New York, és a város összefonódik számomra a pop art legnagyobb művészeivel, az olyan legendás helyszínekkel, mint az Andy Warhol Factory vagy a Studio 54. Mindig vágytam, hogy bárcsak átélhetném azokat az időket… erre teszek egy kísérletet a mában, és Budapesten – mondja Weiler Péter képzőművész most nyíló Pop New York című kiállításáról.

Életem meghatározó helyszíne New York, és a város összefonódik számomra a pop art legnagyobb művészeivel, az olyan legendás helyszínekkel, mint az Andy Warhol Factory vagy a Studio 54. Mindig vágytam, hogy bárcsak átélhetném azokat az időket… erre teszek egy kísérletet a mában, és Budapesten. A képeken megelevenedő jelenetek helyszíne New York, a 60-as 70-es évek elképesztő épületei előtt az élet megy tovább. A sodró város új legendákat és helyeket gyárt, keveredik a múlt és a jelen. Apró mozdulatok, borítékok, autók és hangulatok kiragadva a metropolisz post pop-art hétköznapjaiból.

– mondja Weiler Péter képzőművész, akinek május 11.-én, szerdán 19 órakor nyílik Pop New York című kiállítása a Godot Galériában, ahol a Kolin zenekar is játszik. A kiállítást Halász András festőművész nyitja meg, aki mesél majd a megnyitón New Yorkról, a pop-art évekről, Warholról, és a többi szupersztár művészről, a bulikról, a drogokról, egyszóval elkalauzol minket a pop-art városába.

Robbanós cukor – Andy Warhol Stúdió Decker Building

Robbanós cukor – Andy Warhol Stúdió Decker Building

Reggeli boríték

Reggeli boríték

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top