+ Oktatás

150 jelöltből választották meg a CEU új elnökét

Az új elnök tudósként, íróként, oktatóként és közszereplőként is bizonyította kvalitásait. Nem riadt vissza a demokratikus politikában való aktív részvételtől sem.

Dr. Michael Ignatieffet, a Harvard Egyetem Kennedy Kormányzástudományi Iskolájának (Kennedy School of Government) professzorát, napjaink demokráciával, emberi jogokkal és kormányzással kapcsolatos kérdéseinek nemzetközi szakértőjét, kanadai állampolgárt, a Közép-európai Egyetem (CEU) szenátusa és kuratóriuma egyhangúan választotta az Egyetem ötödik elnök-rektorává. A díjnyertes író, tanár, korábbi politikus és Közép- és Kelet Európát kiválóan ismerő történész, Michael Ignatieff remek választás az intézmény élére, amely a jelenlegi elnök-rektor, John Shattuck vezetése alatt dinamikusan fejlődött. Az 1991-ben a magyar-amerikai filantróp Soros György által alapított CEU az Egyesült Államokban és Magyarországon akkreditált posztgraduális felsőoktatási intézmény, melynek küldetése a nyílt társadalom és a demokrácia eszméjének tanulmányozása és támogatása.

Nagy örömmel tölt el, hogy Michael Ignatieff követi posztján John Shattuckot, akinek vezetése alatt egyedülálló, globális intézménnyé fejlődött az egyetem,

– mondta Soros György, a CEU alapítója, és kuratóriumának tiszteletbeli elnöke.

Dr. Ignatieff tudós, de jártas a politika világában is, ezért ideális választás a CEU vezetésére ezekben a kihívásokkal teli időkben.

Ignatieffet az egyetem új rektorának kiválasztására alakult, Jonathan Cole, a CEU kuratóriumi tagja, és a Columbia Egyetem korábbi rektorhelyettese által vezetett bizottság javasolta és választotta ki egy több mint 150 forrást és jelöltet megvizsgáló intenzív folyamat során, amelyet az Isaascon, Miller cég segített. Shattuck, aki hét éven át volt a CEU elnök-rektora, 2015. szeptemberében jelentette be, hogy az előzetes terveknek megfelelően 2016. július végével leköszön az intézmény vezetői posztjáról. Az egyetem fenntartója a Nemzeti Felsőoktatási Törvénynek megfelelően az illetékes magyar hatóságoknál kezdeményezni fogja Ignatieff professzor rektori megbízását.

Michael Ignatieff tudósként, íróként, oktatóként és közszereplőként is bizonyította kvalitásait. Nem riadt vissza a demokratikus politikában való aktív részvételtől sem. A CEU kuratóriumát nagy megelégedéssel tölti el, hogy ilyen elismert és széles látókörű személy lesz az egyetem következő elnök-rektora, aki tovább építhet a John Shattuck által elért eredményekre

– mondta Leon Botstein, a CEU kuratóriumának elnöke.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top