+ Tudomány

Újabb rejtélyes geoglifát fedeztek fel Peruban

Ugyanez a japán kutatócsoport 2015 júliusában 24, korábban ismeretlen geoglifát fedezett fel Nazca városától másfél kilométerre északra.

Vélhetően egy képzeletbeli lényt ábrázoló, új geoglifát fedeztek fel japán régészek Peru déli részén, a világhírű Nazca-vonalak közelében.

A csak madártávlatból észlelhető és nehezen kivehető, 30 méter hosszú rajzolat 2000-2500 éves lehet a térséget 2008 óta kutató japán csoport vezetője, Szakai Maszato szerint.

A kutatók bizonytalanok benne, hogy az újonnan felfedezett geoglifa embert vagy állatot ábrázol-e, mert meglehetősen erodálódott, ezért nehezen felismerhető – közölte a perui kulturális minisztérium.

A felfedezés a National Geographic spanyol nyelvű internetes oldalán olvasható, a japán kutatócsoport hétéves munkájáról szóló beszámolóban említik.

A cikk szerint Szakai Maszato, a Jamagatai Egyetem kutatója egy nyelvét öltő képzeletbeli állat ábráját véli felismerni a rajzolatban. Az újabb geoglifát a Nazca-vonalaktól 15 kilométerre, egy sivatagos vidéken találták meg.

Ugyanez a japán kutatócsoport 2015 júliusában 24, korábban ismeretlen geoglifát fedezett fel Nazca városától másfél kilométerre északra. A 2300-2500 éves georajzok egy lámához hasonló állatot és más, nehezen felismerhető lényeket ábrázolnak.

A világörökségi listán is szereplő, 1927-ben felfedezett Nazca-vonalak állatokat, állatszerű lényeket, növényeket és geometriai alakzatokat ábrázolnak. A csak a magasból felismerhető rajzolatok 1400-2100 évesek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top