+ Film

Roger Moore: Szomorúan hallom, hogy a csodálatos rendező elköltözött az ég nagy vágószobájába

Guy Hamilton

A 94 évesen elhunyt filmes nevéhez köthető az Angliai csata, a Fegyvertelen, de veszélyes című alkotás, valamint a Nyaraló gyilkosok és A kristálytükör meghasadt című Agatha Christie-feldolgozások rendezése.

Életének 94. évében elhunyt Guy Hamilton, négy James Bond-film rendezője. A hírt Sir Roger Moore színész közölte Twitter-oldalán. Hamiltont mallorcai otthonában érte a halál.

Nagyon-nagyon szomorúan hallom, hogy a csodálatos rendező, Guy Hamilton elköltözött az ég nagy vágószobájába.

– írta Moore, aki maga is megformálta a legendás 007-es ügynököt. Hamilton az Élni és halni hagyni, valamint Az aranypisztolyos férfi című filmekben rendezte őt – írja a BBC News. A rendező a Goldfinger és a Gyémántok az örökkévalóságnak című epizódokban Sean Conneryvel dolgozott együtt.

Hamilton nevéhez fűződik többek között az Angliai csata, a Fegyvertelen, de veszélyes című film, valamint a Nyaraló gyilkosok és A kristálytükör meghasadt című Agatha Christie-feldolgozások rendezése.
Rendezési módszeréről korábban azt mondta, értéket akart teremteni a pénzéért.

Mi, akik Bond-filmeket csinálunk, mi vagyunk a legkeményebb, legszűkmarkúbb filmesek. Ha elköltünk egymillió dollárt, annak látszódnia kell a vásznon.

–  nyilatkozta a rendező.
Hamilton karrierjét rendezőasszisztensként kezdte, Carol Reed oldalán dolgozott három filmben, köztük A harmadik ember című thrillerben, melyben Orson Welles dublőreként több jelenetben játszott is.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top