+ Életmód

A Pearl Jam is kiáll az LMBT közösség mellett: törölték a koncertjüket

Pearl Jam

Észak-Karolina kormányzója, Pat McCrory jelenleg az általa aláírt törvénytervezetben szereplő változtatások egy részének visszavonását mérlegeli az LGBT-közösség tagjainak védelme érdekében.

A Pearl Jam amerikai rockegyüttes is csatlakozott azon előadók táborához, akik lemondták észak-karolinai koncertjeiket, hogy ezzel tiltakozzanak az állam új, a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség tagjait sértő törvénye ellen.

A márciusban életbe lépett törvény érvényteleníti azoknak a diszkrimináció-ellenes intézkedéseknek egy részét, amelyek a meleg és transznemű emberek védelmét szolgálták.
A törvény elleni tiltakozásul korábban már Bruce Springsteen, Ringo Starr és a Cirque du Soleil is törölte az államba meghirdetett koncertjeit – írta a BBC News.

A Pearl Jam honlapján olvasható közlemény szerint a zenekar úgy érzi, „muszáj kiállnia az előítéletesség ellen”. Mint fogalmaztak, a törvény az amerikai állampolgárok egy egész csoportja elleni diszkriminációra buzdít és negatívan érinti az alapvető emberi jogokat.

A Pearl Jam szerdán lépett volna színpadra a húszezer férőhelyes PNC Arénában, Raleigh-ben. A közlemény szerint az együttes felvette a kapcsolatot helyi szervezetekkel és anyagilag fogja támogatni őket a törvény visszavonására tett erőfeszítéseikben.

Hétfőn a Boston nevű amerikai banda is visszamondta az április végére tervezett három észak-karolinai koncertjét.
Az új szabályozást a diszkrimináció-ellenes szervezetek és különböző vállalatok, köztük a PayPal, az Apple és a Facebook is felháborodással fogadták.

Észak-Karolina kormányzója, Pat McCrory jelenleg az általa aláírt törvénytervezetben szereplő változtatások egy részének visszavonását mérlegeli az LGBT-közösség tagjainak védelme érdekében.

Cyndi Lauper amerikai énekesnő a múlt héten jelentette be, hogy nem mondja vissza az államba tervezett június 4-i koncertjét, hanem inkább a törvény visszavonására irányuló erőfeszítések támogatására fordítja a fellépés teljes bevételét.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top