+ művészet & politika

Schilling Árpád: az egész politikai elit beépíti a közbeszédbe a félelmet és az öncenzúrát

Krétakör

– Vajon mikor kezdjen félni bárki ebben az országban csak azért, mert egyszer az életben ki merte nyitni a száját? – teszi fel a kérdést Schilling Árpád.

Ahogy arról korábban már írtunk, a European Cultural Foundation (ECF) Princess Margriet-díjjal tüntette ki a Krétakör Alapítványt. Schilling Árpádot L. Horváth Katalin kérdezte díj kapcsán  a Fidelio oldalán.

Sokat tettem azért, hogy ne szeressenek. (…) Az állam vezetőinek valahogy tudni kellene disztingválni. Március 15-én kiosztották a Kossuth-díjakat, és ugyanazon a napon minket egy egyszerű papírfecnire sem méltattak

– mondta Schilling Árpád arra a kérdésre reagálva, hogy gratulált-e bárki a hazai kultúrpolitika irányítói közül a rangos nemzetközi elismeréshez.

Azt, hogy a Krétakör Alapítvány vagy akár az én személyem által következetesen képviselt gondolatok nem tetszenek egy politikusnak vagy egy pártnak, azt nagyjából értem, de vajon mikor kezdjen félni bárki ebben az országban csak azért, mert egyszer az életben ki merte nyitni a száját? Balog Zoltán, illetve ez az egész politikai elit beépíti a közbeszédbe a félelmet és az öncenzúrát

– olvasható az interjúban.

A teljes cikket ide kattintva olvashatod el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top