+ Életmód

Albert Einstein éjszaka hegedült és utált társaságba járni

Albert Einstein

1955. április 18-án, 76 éves korában hunyt el Albert Einstein. A mellette hat éven át szolgáló Hera Waldow 21 évesen lett Einstein házvezetőnője.

1955. április 18-án, 76 éves korában hunyt el Albert Einstein, a relativitáselmélet megalkotója – írja a mult-kor történelmi portál. A The Telegraph 10, kevésbé ismert dolgot gyűjtött össze a Nobel-díjas tudósról hamarosan megjelenő az Einstein at Home című könyv kapcsán, amelyben egykori házvezetőnője, Herta Waldow mesélt a fizikusnál töltött időkről.

Ezek között szerepel többek között, hogy Einstein alig ivott alkoholt, kávéból is csak koffeinmentes változatot fogyasztott, azonban valósággal rajongott a zellerpuncsért. Imádott továbbá éjszakánként hegedülni, nagyon szerette a tükörtojást és a rántottát, de a steaket ki nem állhatta.

A társasági összejövetelektől irtózott, gyakran dühösen kikelt ellenük, de azért Charlie Chaplinnel néha együtt vacsorázott.

A könyvben megszólaló, mellette hat éven át szolgáló Hera Waldow 21 évesen kezdett el Einsteinnél dolgozni. Waldow azt is elmesélte, hogy nagyon zavarba jött, amikor egy alkalommal meztelenkedni látta a 48 éves tudóst, aki talán csak szórakozottságból felejtett el a fürdőköpenyét felvenni.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top