+ Gasztro

Hú, ez a szilvapálinka mindent vitt!

A zsűri a párlatok négy tulajdonságát osztályozta: a tisztaság, az aroma/karakter, a szájérzet és az utóérzet/harmónia. Minden tulajdonságra 5-5 pontot adtak, 14 ponttól bronz, 16-17 pontért ezüst, 18 ponttól pedig aranyérem járt.

Szabó Zoltán cacanska lepotica szilvapálinkája nyerte el a 17. Gyulai Pálinkafesztiválon a legjobb versenyminta díját. Ugyanez a minta nyerte el a legjobb bérfőzetett párlat díjat, ahogyan a legeredményesebb bérfőzető is Szabó Zoltán lett. A legjobb magánfőzött párlat Gyenesei István körtepálinkája lett, ahogyan ő érdemelte ki a legeredményesebb magánfőző elismerést is. A legeredményesebb bérfőzde a komorói Rak-Tár-Tár Bt. lett.

A Magánfőzők és Bérfőzetők Országos Párlatversenyre 332 minta érkezett be, amelyeket szakmai zsűri értékelt. A zsűri a párlatok négy tulajdonságát osztályozta: a tisztaság, az aroma/karakter, a szájérzet és az utóérzet/harmónia. Minden tulajdonságra 5-5 pontot adtak, 14 ponttól bronz, 16-17 pontért ezüst, 18 ponttól pedig aranyérem járt.

A pontozás eredményeképpen a verseny során 19 aranyérmet, 56 ezüstérmet és 105 bronzérmet osztottak ki a bírálók, és 10 champion is gazdára talált.

Fotók: Gabriel Design Stúdió

Fotók: Gabriel Design Stúdió

Az újjászervezett Gyulai Pálinkafesztiválon idén csak a magán- és a bérfőzetők indulhattak a versenyen, a kereskedelmi főzdék nem. Ez alól egyetlen kategória volt kivétel.

A Békés Megyei Önkormányzat immár a második évben kereste a megye pálinkáját. A győztes főzde egy éven keresztül viselheti az üvegein a Békés megye pálinkája címet a kereskedelmi forgalomban, az önkormányzat pedig egy éven keresztül ettől a főzdétől vásárol protokoll célokra pálinkát.

A felhívásra három főzde, a sarkadi Éden-tó Szeszfőzde Bt., a békéscsabai Kisrét Manufaktúra Kft. és a Gyulai Pálinka Manufaktúra összesen 14 mintát küldött be. A győztes az Árpád Pálinkákat gyártó Kisrét Manufaktúra Kft. lepotica szilvapálinkája lett, amelyre az ítészek a maximális 20 pontot adták.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top