+ Média

Megőrizni Vízy Dorka emlékét

vízy dorottya

A Vízy Dorka Alapítvány idén először ítéli oda a Vízy Dorka-díjat, amellyel évente ismernek majd el egy kiemelkedő újságírói teljesítményt.

A Vízy Dorka Alapítvány idén először ítéli oda a Vízy Dorka-díjat, amellyel évente ismernek majd el egy kiemelkedő újságírói teljesítményt.

Azt írták, hogy rádiós, televíziós és írott sajtóban dolgozó újságírók pályázhatnak a díjra, egy előző évben megjelent anyaggal.

Egy pályázó egy munkával nevezhet. Az írott sajtóban megjelent anyagokra nem vonatkozik terjedelmi megkötés, a televíziós és rádiós munkák időhatára maximum tíz perc.

Az anyagokat azokról a területekről várják, amelyek különösen fontosak voltak Vízy Dorkának, így az egészségügy, a tudomány, a környezetvédelem, a vallás, valamint a művészetek és a kultúra tárgyköréből.

A díj egy egyszeri, 250 ezer forintos támogatás. Az odaítélésről szakmai zsűri dönt.

A pályamunkákat idén május 15-ig várják a vizydorkaalapitvany@gmail.com címre.

Vízy Dorka 1995-ben került a Magyar Rádióhoz, ahol először a Napközben riportereként dolgozott. Évekig vezette a Petőfi Rádió Délelőtt című magazinját. Dolgozott továbbá a Calypso Rádióban, a Csúcsforgalom és a 180 perc című műsorban, valamint a Duna Televízió ifjúsági műsorában is. 2007-től napi rendszerességgel vezette a Közelről című délutáni magazint.

Hosszan tartó súlyos betegség után 2014 decemberében halt meg.

Újságírói munkásságát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2006-ban Szalézi Szent Ferenc-díjjal, a Magyar Rádió többször nívódíjjal ismerte el.

A nevét viselő alapítványt emlékének ápolására alapították családtagjai és barátai.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top