+ Színház

A betiltott színdarab újrajátszását kérte a képviselő

Marián Kotleba besztercebányai megyefőnök korábban félbeszakította az előadást a túlságosan expresszív nyelvezet és a darabban elhangzó vulgáris kifejezések miatt.

A breznóbányai kultúrházban újra műsorra tűzik a helyi Ján Chalupka Színtársulat Kováči című előadását, melyet Marián Kotleba (fenti képen) besztercebányai megyefőnök korábban félbeszakított  a „túlságosan expresszív nyelvezet” és a darabban elhangzó vulgáris kifejezések miatt.  A megye feljelentést is tervezett tenni nemzetgyalázás gyanújával. – írja az ujszo.com.
Breznóbánya képviselői elhatárolódtak Kotleba megyefőnök eljárástól, és Mária Majerčíková képviselő indítványának megfelelően újrajátsszák a színdarabot, ugyanazzal az expresszív nyelvezettel. Az április 14.-én este 7-kor kezdődő előadásra a belépőjegy árát nem határozták meg, mindenki annyit fizet, amennyi akar. A rendezvény fővédnöke, a megyefőnök színházi ízlésétől eltérő ízléssel rendelkező breznóbányai polgármester, Tomáš Abel lesz.
Ha kíváncsi vagy az előadásra, itt találsz breznóbányai szálláshelyeket. Az út megér akár két napot is a szép tájaknak köszönhetően:
breznóbánya
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top