+ Ajánló

Most megtudod, mit gondolnak a középiskolások a szolidaritásról

Sokan várták, most hozzáférhetővé váltak azok a szövegek, melyeket a Szépírók Társaságának felhívására készítettek húsz magyar középiskola diákjai.

Az Írás és szolidaritás program első fordulójában nyolc mai írót kértek fel, hogy válasszanak egy régebbi magyar írótól származó szöveget, ami a társadalmi egyenlőtlenség vagy a kirekesztés kérdésével kapcsolatos, és egy videónyilatkozatban mondják el, miért fontos ez a mű nekik ma. Ezek közül a Librariuson is láthattatok néhányat:

A Szépírók társasága a Magyartanárok Egyesülete segítségével bevonta a mai középiskolásokat is a programba: az ország húsz középiskolájában diákok beszélték meg a választott műveket és az őket kommentáló videókat, majd maguk is írtak szövegeket a saját tapasztalataik alapján valamilyen mai társadalmi egyenlőtlenségről, kirekesztő magatartásról.

A diákok által beküldött pályamunkák már elérhetők a Szépírók Társasága honlapján.
A szövegeket ezen a linken érheted el.

A legjobb írásokról  háromtagú zsűri dönt. A zsűri tagjai: Bódis Kriszta író, Schiller Mariann magyartanár, a Magyartanárok Egyesületének választmányi tagja és Gács Anna irodalomkritikus, a Szépírók Társasága elnöke. A programot workshop és ünnepélyes díjkiosztó zárja április 23-án.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top