+ Életmód

2 millió forintért árulják a nepáli árvákat az emberkereskedők

A Sun értesülései szerint az emberkereskedők az indiai Pandzsáb negyedben nepáli és indiai gyerekeket is árulnak gazdag brit családoknak. A modern rabszolgaságba taszított kiszolgáltatott árvákat ingyen dolgoztatják Nagy-Britanniában.

A Sun című brit bulvárlap tényfeltáró riportja szerint a tavaly áprilisi nepáli katasztrófa után árván maradt gyerekekkel kereskednek Nagy-Britanniába az embercsempészek: rabszolgának árulják őket, körülbelül 2 millió forintnyi fontos átlagáron – olvasható a hirado.hu oldalán, amely a Guardian cikke alapján íródott.

A Sun értesülései szerint az emberkereskedők az indiai Pandzsáb negyedben nepáli és indiai gyerekeket is árulnak, akiket gazdag brit családokhoz közvetítenek ki. Nem ritka, hogy tízéves gyerekeket is eladnak. A modern rabszolgaságba taszított kiszolgáltatott árvákat ingyen dolgoztatják a családok. A brit belügyminiszter Theresa May átfogó vizsgálatot rendelt el az ügyben, segítséget kérve a nemzeti bűnfeltáró szervezettől (National Crime Agency) és a Sun munkatársaitól is.

A Sun riportere korábban vevőnek adta ki magát, így találkozott egy bizonyos Makkhan Singh nevű embercsempésszel, aki tornasorba állította a gyerekeket, és 5300 fontért kínálta őket.

Vigyél nepálit Angliába. Jó emberek, jók a házimunkában és még főzni is jól tudnak. Senki sem fogja keresni őket

– hangzott az ajánlat.

A tavaly április 25-én Nepálban bekövetkezett 7.8-as erősségű földrengésben csaknem 9 ezer ember vesztette életét, ám azóta is milliók szorulnak további segítségre.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top