+ Film

Elhunyt Krencsey Mariann

Krencsey Mariann

A színésznő olyan alkotásokban tűnt fel, mint a Gábor diák, a Szegény gazdagok és Az aranyember. Egy ideje az Egyesült Államokban élt férjével.

Tudatom mindazokkal, akik az elmúlt napokban meleg szavakkal méltatták Krencsey Mariann művészetét: tegnap elhunyt. Nyugodjék békében!

írta Facebook-oldalán Kalmár Tibor rendező. Krencsey Mariann (neve egyes stáblistákon Krencsei Marianne néven szerepel) színházi rendező szakon végzett. Első és egyik leghíresebb filmszerepét a Liliomfiban kapta. Az alkotás 1955-ben részt vett a cannes-i filmfesztiválon is, de díjat végül nem nyert. A színésznő 1963-tól 1964-ig a budapesti József Attila Színház tagja volt. Olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Gábor diák, a Szegény gazdagok és Az aranyember, valamint a A Tenkes kapitánya című sorozatban is feltűnt. Hosszú ideje New Yorkban élt, 1971. december 27-én kapta meg az amerikai állampolgárságot. Kalmár Tibor Facebook-bejegyzése szerint a 84 évesen elhunyt színésznőt Magyarországon szeretnék majd örök nyugalomra helyezni.

A nyitókép forrása: Fortepan/ Inkey Tibor

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top