+ Film

Izgalmasan alakul a 23. Titanic Filmfesztivál versenyprogramja

Az idei versenyprogram kilenc alkotása közül mindegyik első, illetve második nagyjátékfilm. Közös bennük, hogy bonyolult és félszeg emberi kapcsolatokat ábrázolnak újító módon: van köztük szürrealista, finoman érzelmes, szórakoztató, provokatív és bensőségesen személyes alkotás.

HÁZI GONDOZÁS

Házi-gondozás

HOME CARE

Csehország, Szlovákia / Czech Republic, Slovakia

2015

Rendező / Director: Slavek Horak

92 perc / 92 min

http://www.home-care-film.com

Vlasta házi ápolónő, lelkiismeretesen látogatja szeszélyes betegeit a cseh borvidéken. Életének értelme a férje és a lánya, nekik bármit megadna. Egy napon azonban minden megváltozik, és Vlastának ki kell lépnie a komfortzónájából. A drámai, de egyben finom humorral átszőtt események során életében először végre megérti, hogy talán neki is szüksége van némi gondoskodásra.

MINDENNAPI ÉLETÜNK

Mindennapi-életünk

OUR EVERYDAY LIFE

Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Horvátország / Bosnia and Herzegovina, Slovenia, Croatia

2015

Rendező / Director: Ines Tanović

89 perc / 89 min

https://www.facebook.com/filmnasasvakodnevnaprica

Sasha, a fiatal veterán a háború utáni Bosznia megoldatlan politikai helyzetével és a gazdasági nehézségekkel küzd meg nap mint nap, miközben apja, Muhamed nem képes feladni elveit az egyre korruptabb társadalomban. A két férfi problémái közt őrlődve Maria, az anya megbetegszik. Az asszony betegsége újra összehozza a családot. Mikor sorra érkeznek a problémák, Muhamed és Sasha is rájön, hogy a család az egyetlen, ami számít: ez az ember utolsó oázisa.

APA ÉS LÁNYA

Apa-és-lánya

THE DAUGHTER

Ausztrália / Australia

2015

Rendező / Director: Simon Stone

96 perc / 96 min

http://www.facebook.com/TheDaughterFilm

Christian hazatér elfeledett szülővárosába, hogy jelen legyen, amikor apja, Henry összeházasodik a nála sokkal fiatalabb Annával. Gyerekkorának helyszínén újra találkozik régi barátjával, Oliverrel, aki a városban maradt, és nem sokkal ezelőttig Henry fűrészmalmában dolgozott, de most munkanélküli. Christian megismerkedik Oliver feleségével, Charlotte-tal, lányával, Hedviggel és apjával, Walterral, és felfedez egy titkot, amely szétrobbanthatja a családot. Megpróbálja jóvátenni a múlt bűneit, de tettei súlyos következményekkel fenyegetik a városban maradtak életét.

DÉMONOK

Démonok-

THE DEMONS

Kanada / Canada

2015

Rendező / Director: Philippe Lesage

118 perc / 118 min

http://www.facebook.com/Les-démons-The-Demons-686305118123784

Miközben Montreal fiatal fiúkat célzó emberrablások sorozatát nyögi, a tízéves Felix a tanév zárására készül a látszólag csendes külvárosban. Felix élénk képzelőerővel megáldott, érzékeny fiú, aki mindentől fél. A képzeletében létező démonok egyre inkább az őt körülvevő zavaros világot kezdik tükrözni.

Lapozz tovább a következő filmekre!

Oldalak: 1 2 3

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top