+ Fotó

A LIFE legfurcsább fotósorozata: voodoo szeánsz Hitler ellen

A szeánsz csúcspontja az volt, mikor szögeket fúrtak a Hitlert ábrázoló figura szívébe és torkába, majd eltemették a fenyvesek közé, hadd egyék meg a férgek.

1941 január egy meglehetősen csapadékos estéjén a jól ismert okkultista William Seabrook és egy csapat fiatal idealista összegyűlt egy apró kunyhóban a voodoo földjének is nevezett marylandi erdő közepén. A társaságnak egyetlen célja volt: megölni Adolf Hitlert egy voodoo ráolvasás keretében. Az eseményt a LIFE Magazin fotósai is dokumentálták, így született meg az újság egyik legbizarrabb képanyaga.

lifevoodoohitler_01_119

lifevoodoohitler_02_2141
A fiatalok olvasták Seabrook írásait, majd felkérték az írót, hogy csatlakozzon a szeánszhoz, aki el is fogadta az invitálást, mert állítása szerint ennél jobban nem is szolgálhatta volna az emberiséget.

Seabrook mindig is furcsa természetű ember volt, amolyan előkelő vadember: rövid karrierje alatt igazi bestseller íróvá vált, jó cimborája volt az akkoriban a világ leggonoszabb embereként titulált Aleister Crowley okkultistának és szerette a furcsa utazási élményeket. Egyszer még az emberhúst is megkóstolta akkor, mikor egy nyugat-afrikai kannibáltörzsnél vendégeskedett. Az élményről így nyilatkozott:

Jó volt, mint egy kifejlett borjú. Nem fiatal, de még nem is marha. Még soha nem ettem ehhez hasonló húst.

lifevoodoohitler_04_46

A Hitler ellen irányuló rituálét Seabrook vezette, majd néha csatlakozott hozzá a rumtól feltüzelt többi résztvevő is és kórusban átkozták Hitlert, akire mint az emberiség és a világ ellenségeként tekintettek.

Megátkozunk téged! Megátkozunk téged!

lifevoodoohitler_10_106

A szeánsz csúcspontja az volt, mikor szögeket fúrtak a Hitlert ábrázoló figura szívébe és torkába, majd eltemették a fenyvesek közé, hadd egyék meg a férgek.

lifevoodoohitler_13_135

Az eseményről komplett fotósorozat készült, mely a mai napig az egyik legbizarrabb képanyag a LIFE történetében. További felvételek ITT.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top