+ Irodalom

A főváros támogatja a könyvhét helyszínét

ÜNNEPI KÖNYVHÉT 2014

A Vörösmarty téren nem lesz parkoló, és nem kell új helyszínt keresnie a 87- Ünnepi Könyvhét szervezőinek.

Az Ünnepi Könyvhét Vörösmarty téri helyszínét Tarlós István főpolgármester, Láng Zsolt, a főváros tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottságának elnöke és Kocsis Máté alelnök is támogatja – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön. A közlemény szerint a sajtóban megjelentekkel ellentétben a Vörösmarty téren nem lesz parkoló, és az említett bizottság már korábban döntött arról, hogy a téren rendezik meg a könyvhetet.

Hozzátették, hogy a tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottság március 8-i ülésén arról döntött, hogy a Vörösmarty tér Harmincad utca felőli részére adható közterület-használati engedély parkolás céljára.

A közterület-használatra kiadott terület a Vörösmarty téren megrendezendő események megtartását és a tényleges rendezvényi terület nagyságát nem befolyásolja, így a könyvhét által igényelt területet sem.

– írták.

Egyidejűleg azonban szeretnénk kijelenteni, hogy a rangos kulturális rendezvénnyel tett kivétel nem jelenti azt, hogy a főváros közterületi állapotának rendezését szolgáló koncepció érvényesítéséről a főváros a jövőben lemondana.

– áll a közleményben.  A Főpolgármesteri Hivatal arra reagált, hogy több magyar portálon olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint a főváros tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottsága olyan döntést hozott, amellyel a könyvhét rendezvényt „kidobta”, „száműzte”, „kifúrta” a Vörösmarty térről.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top