+ Zene

Olvasd el John Lennon 11 éves korában írt levelét

john lennon

A köszönőlevelet nem sokkal 1951 karácsonya után kapta meg Lennon édesanyja, Julia húga.

John Lennon eddig ismert legkorábbi levelét árverezik el internetes aukción, több mint 30 ezer fontot (12 millió forint) várnak a zenész 11 éves korában írt soraiért.

Az összehajtott levélpapírra írt levelében Lennon megköszöni Harriet nevű nagynénjének a tőle kapott ajándékokat, köztük egy hajókról szóló könyvet.

A köszönőlevelet nem sokkal 1951 karácsonya után kapta meg Lennon édesanyja, Julia húga.

Lennon a Beatles világsikere idején is gyakran írt családtagjainak és barátainak, a legkorábbi ismert levele ez a 11 éves korában papírra vetett pár sor, melyben arról számol be, mekkora örömmel olvassa a híres hajókról szóló könyvet.

A kisebb helyesírási hibákkal megírt levél így szól:

Kedves Harrie,
Köszönöm a könyvet, amit karácsonyra küldtél nekem, és a törölközőt, amin rajta van a nevem, azt hiszem, ez a legjobb törölköző, amit valaha láttam.
A könyv, amit küldtél, nagyon érdekes. Éppen a 18. oldal alján tartok. Híres hajókról szól, egy emberről, akit úgy hívtak, hogy Kidd kapitány, a kalóz. A második fejezetnél tartok, az első fejezet címe Győzelem, a második címe Mary Celeste.
Köszönöm a piros pulóvert is, amit küldtél nekem.
Boldog új évet kívánok neked.
Szeretettel, John

A levelet, mely korábban Harriet fia, David Birch tulajdonában volt, a TracksAuctions árverezi el online aukción, melyet április 3-án zárnak.

Az árverésen mintegy 300 tárgyra lehet licitálni. Köztük van egy lemezgyűjtemény, mely korábban Lennoné volt.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top