+ Ajánló

Habony Árpádnak nagyobb nappalira lesz szüksége…

pákh imre

…legalábbis így reagált Pápai Gábor karikaturista arra a hírre, hogy jogerőssé vált Munkácsy Mihály Golgotájának védettsége.

…legalábbis így reagált Pápai Gábor karikaturista arra a hírre, hogy jogerőssé vált Munkácsy Mihály Golgotájának védettsége.

Az eredeti hírt, mely nyilvánvalóan komoly szakmai és politikai vitákat gerjeszthet, a Magyar Idők honlapján találhatjuk:

Jogerősen is védetté nyilvánították a Munkácsy-trilógia részét képző Golgota című festményt – közölte hétfőn lapunkkal az alkotás védettségének ügyé­ben első- és másodfokon is eljáró Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ. Ez többek között azt jelenti, hogy a festményt csak külön engedéllyel lehet kivinni az országból, de még a debreceni Déri Múzeumból is más helyre szállítani, miközben az állam élhet elővásárlási jogával. A legfontosabb azonban, hogy a Műtárgy-felügyeleti Iroda időnként ellenőrizheti a műkincset, illetve a tulajdonosnak hozzáférhetővé kell tennie azt kutatási, kiállítási célokra.

A folytatás elérhető ITT.

Pápai Gábor bejegyzése és rajza pedig elérhető ITT.

Korábban írtuk:

Pákh Imre nem tartja függetlennek Munkácsy Golgotájának becsüseit

Ismét szétszakítják a Munkácsy-trilógiát

A nagy trükk: Pákh Imre nem viheti ki az országból Munkácsy Golgotáját

4 és fél év börtön 18 műalkotásért, volt köztük Munkácsy is

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top