+ Média

Bon Jovi, az Aerosmith és Shakira slágereinek szerzője kapja idén az Artisjus Dalszerző Életműdíjat

Desmond Child

A világhírű dalszövegíró az elmúlt mintegy negyven évben olyan előadóknak írt slágereket, mint Cher, a Bon Jovi, Ricky Martin, Meat Loaf, Katy Perry vagy Shakira.

Desmond Child kapja idén az Artisjus Dalszerző Életműdíjat. A Bon Jovi, az Aerosmith és Ricky Martin sikerdalainak szerzője, az Egyesült Államokban élő magyar-kubai származású dalszerző-producer a szerzői egyesület keddi díjátadó ünnepségén a Budapest Music Centerben veszi át a díjat.

A február eleje óta magyar állampolgár, világsztár szerző az Artisjus szervezésében több szakmai programba is bekapcsolódik: workshopot tart fiatal magyar zenészeknek, valamint részt vesz egy nyilvános pódiumbeszélgetésen – tájékoztatta az Artisjus hétfőn az MTI-t.

A közlemény kitér arra, hogy Desmond Child édesapja báró Márfy S. József, édesanyja Elena Callas kubai dalszerző-költő. 1974-ben, 21 évesen New York-i egyetemistaként alapította Desmond Child and Rouge nevű zenekarát, amely elindította őt a zenei pályán. Első szerzői sikere a Kiss együttes 1979-es Dynasty albumára készült I Was Made For Lovin’ You volt. Szerzői pályája ezután töretlenül ívelt felfelé, az elmúlt mintegy negyven évben olyan előadóknak írt slágereket, mint Cher, a Bon Jovi, Ricky Martin, Meat Loaf, Katy Perry vagy Shakira. Munkásságának elismeréseként 2008-ban a Songwriters Hall of Fame (Dalszerző Hírességek Csarnoka) tagjai közé választották.

Desmond Child elnökségi tagja az 555 ezer zeneszerzőt, szövegírót és kiadót tömörítő American Society of Composers, Authors and Publishersnek (ASCAP). Ugyanebben az évben társalapítója volt a spanyol és portugál nyelvű szerzőkre koncentráló Latin Songwriters Hall of Fame elismerésnek.

További világhírű dalai közé tartozik a Bon Jovi által előadott Livin’ on Prayer, Alice Coopertől a Poison, az Aerosmith-től a Crazy, Robbie Williamstől az Old Before I Die, Ricky Martintól a Livin’ La Vida Loca, Katy Perrytől a Waking Up in Vegas, Selena Gomeztől a Love Will Remember, a Rasmustól a Livin’ in a World Without You és a Roxette-től a You Don’t Understand Me.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top