+ Irodalom

Balog Zoltán nem megy vitázni a fiatal írókkal a Kárpát-medencei Tehetséggondozó botrányáról

Kárpát-medencei Tehetséggondozó

Az irodalmi életet felkavarta a Kárpát-medencei Tehetséggondozó létrejötte. Nyílt vitára hívták a fiatal írók a tehetséggondozókat és az írószervezeteket.

Nyílt vitára hívták a fiatal írók a tehetséggondozókat és az írószervezeteket. A kerekasztal-beszélgetés nyilvános, minden érdeklődőt várnak.

Az irodalmi életet felkavarta a Kárpát-medencei Tehetséggondozó létrejötte. Annak körülményei szerteágazó, többkörös vitát szültek. Ennek apropóján március 4-én délután az ELTE-n kétfelvonásos nyilvános beszélgetést kezdeményeznek a Fiatal Írók Közleményének aláírói.

Először a tehetséggondozásról esik szó Kabai Lóránt (Műút Szöveggyár), Mezey Katalin (sárvári diákíró tábor), Orbán János Dénes (Előretolt Helyőrség, KMTG), Szálinger Balázs (Hévíz folyóirat), Varga Betti (FISZ) és Vörös István (PPKE kreatív írás szak) részvételével.

Másodszor pedig az írószervezetek képviselői vitatják meg a fiatal irodalom rövid és hosszú távú lehetőségeit. A második blokk beszélgetői: Gaborják Ádám (JAK), Gács Anna (Szépírók Társasága), Orbán János Dénes (KMTG), Szentmártoni János (Magyar Írószövetség), Szőllősy Balázs (FISZ).

A második részre meghívták a kormánytól is illetékeseket, így Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, aki nem tud részt venni az eseményen, valamint Hoppál Pétert, a kultúráért felelős államtitkárt és Seszták Miklóst, a nemzeti fejlesztési minisztert, ám válasz tőlük eddig nem érkezett.

Az esemény moderátora: Fehér Renátó (költő, kritikus) – a fenti képen

Helyszín: ELTE BTK Főépület, 34-es terem (Bp., Múzeum krt. 4.)

Időpont: 2016. március 4., 16:00

Facebook-esemény

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top