+ Zene

Utoljára koncertezik a Kiscsillaggal a nemrég kivált zenész

Kiscsillag


A 2005 óta létező Kiscsillagnak eddig négy stúdióalbuma jelent meg: a Greatest Hits Vol. 1 2006-ban, az Örökre szívembe zártalak 2009-ben, a Néniket a bácsiknak! 2011-ben, a Szeles pedig 2014-ben.

Semmi Konferencia címmel mutatja be koncertszínházi előadását április 26-án az Erkel Színházban a Kiscsillag zenekar. A rendező Földes Eszter, az esten több ismert vendégénekes működik közre.

A Semmi Konferencia sok szempontból a 2012-ben kezdődött színházi koncertsorozatunk, az Idáig tudom a történetet folytatása. A történet alapja egy tíz évvel ezelőtt született Kiscsillag-dalban, a Menetszélben már megfogalmazódott. A darab megírásában feleségem, Földes Eszter segített, a zene legkésőbb ősszel megjelenik egy új Kiscsillag-albumon

– mondta Lovasi András, az együttes frontembere a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Az énekes, gitáros kitért arra, hogy az elmúlt tíz évben több dal maradt talonban a Kiscsillag életében azzal, hogy egy majdani konferenciadarabban fogják felhasználni. Hozzátette: a Papp Sándor Zsigmonddal közösen írt, és egy szerelmi háromszöget a középpontba állító Idáig tudom a történetet utolsó néhány előadásának szerkesztésében már tevékenyen közreműködött Földes Eszter is.

Az elmúlt egy évben született szövegek és zenék tudatosan a Semmi Konferencia koncepciójának szolgálatában születtek.

A darabban egy kisfiú (akit Lovasi András alakít) kitalálja, hogy kellene egy konferenciát tartani a semmiről, mert édesanyja mindig azt mondja, nincs semmi baj, holott csak ül a konyhában és néz maga elé. A kisfiú legjobb barátja egy hajléktalan (a Kiscsillag gitáros-énekese, Leskovics Gábor alakítja). Az előadásban közreműködik Péterfy Bori (ő lesz az édesanya), Falusi Mariann, Pásztor Anna, Varga Livius, Likó Marcell és Busa Pista.

A történet három dramaturgiai szálon fut, az összefüggő dalfüzér gerincét monológok alkotják, maga a konferencia egy harmincperces zenei blokk. Szeretnénk kihasználni az Erkel Színház hatalmas színpadát és az ottani kiváló technikai lehetőségeket

– mondta Földes Eszter, aki hozzáfűzte, hogy az előadáson valószínűleg vonósok is közreműködnek majd.

A stáb szeretné, ha az ősbemutató után is repertoáron maradna a Semmi Konferencia egy állandó játszóhelyen, és vidékre is el akarják vinni az előadást. 
A műsor dalainak mintegy 70 százaléka vadonatúj, a zeneanyag demóját a napokban Pécsett rögzítik, a lemez megjelenéséig a tervek szerint három új dallal fog kijönni a csapat. A munkákban már új felállásában szerepel a Kiscsillag, amelynek január eleje óta új dobosa van: Bajkai Ferenc, aki korábban a C.H.I.P. és az MZ/X együttesből volt ismert.

Kiválóan együtt tudtunk dolgozni Mihalik Ábellel, az eddigi dobossal, de van úgy, hogy valaki váltani akar. A Kiscsillagban soha nem volt tilos más zenei projektben részt venni, Ábelnek is számos formációja van, és ezekre nem jutott ideje az elmúlt egy-két év sűrű Kiscsillag-programja miatt. Ábel utolsó koncertje ezen a héten lesz velünk

– mondta Lovasi András az MTI kérdésére. Mihalik Ábel a Kispál és a Borzban is dobolt; a idei nyári fellépésein szerepelni fog. 
A 2005 óta létező Kiscsillagnak eddig négy stúdióalbuma jelent meg: a Greatest Hits Vol. 1 2006-ban, a az Örökre szívembe zártalak 2009-ben, a Néniket a bácsiknak! 2011-ben, a Szeles 2014-ben. A zenekarban Lovasi, Leskovics és Bajkai mellett Erős Márton basszusgitáros a negyedik tag.
    A koncertszínházi produkciónak hamarosan beindul a weboldala a www.semmikonferencia.hu-n.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top