+ Irodalom

Félelem és reszketés a Közel-Keleten

A Breaking News az arab tavasz fülledtségével nyomasztja az olvasót, ráadásul még egy harctéri tudósítóért és izgulhatunk. Frank Schätzing legújabb bestsellere egy harctéri thriller, amivel ismét megannyi olvasó szívét dobogtatja majd meg.

Frank Schätzing eddig főként sci-fi és krimi műfajban mozgott. Az 58 éves német író a Raj című regényével robbant be a köztudatba 2004-ben, de a Limit című tudományos-fantasztikus krimijével is nagy sikert aratott. A szerző legújabb kötete ezzel szemben már jóval földhözragadtabb, egészen pontosan a bombák földjére kalauzol el bennünket! Az Athenaeum Kiadónál február 10-én megjelent Breaking News – A Saron-merénylet nyomában című regény egy ütőképes harctéri thriller. Frank Schätzing ezeroldalas könyve jóval többet nyújt annál, minthogy ledobja az olvasót a puskaporos hordó mellé. Ha a szerző marad a háborús drámáknál, akár még az irodalom Oliver Stone-jává is válhat, ami, lássuk be, igencsak irigylésre méltó státusz!

Breaking news 2

Tom Hagen, a harctéri tudósítók ünnepelt csillaga nem finnyáskodik, ha egy jó sztoriról van szó. Specialitása a Közel-Kelet országai, riportjai tudósítások a pokolból. De Afganisztánban elhagyja a szerencséje. Hírneve romokban, ő maga pedig kétségbeesetten küzd a visszatérésért. Három évvel később új esély kínálkozik Tel-Avivban, amikor az izraeli titkosszolgálat adatokat játszik át neki. Hagen megragadja a lehetőséget, ám ezzel akaratlanul is halálos láncreakciót indít el. A Breaking News magával ragadó thriller, hátterében egy epikus mondával. A húszas évek végén két család vándorol Palesztinába, egy legendákkal, harcokkal és reményekkel teli új világba, ahol a zsidók, az arabok és a brit gyarmatosító urak elkeseredetten küzdenek egymással az egyeduralomért. A famíliák története generációkon átívelve tükrözi és jellemzi Izrael szédületes fejlődését, egészen napjainkig. Amikor Hagen váratlanul szövetségesre talál Yael Kahn, a fiatal orvosnő személyében, ráébred, hogy sorsa szorosan összefonódott az ország történelmével. De Yaellel az oldalán kezdődnek csak el igazán a bonyodalmak…

Perzselő arab tavasz

A Breaking News fikciós regény, mégis hihetetlenül életszagú. Vagy inkább fogalmazzunk úgy, lőporszagú. Frank Schätzing ad egy ejtőernyőt az olvasónak, majd ledobja Tom Hagen haditudósító mellé, hogy együtt éljük át a Közel-Kelet borzalmait és romantikáját. Mivel a szerző nem spórolt a tintával, több mint ezer oldalon át érezhetjük testközelből a háború szelét, mely olykor viharossá fokozódik, de poszttraumatikus stressz szindrómától azért nem kell tartanunk.  Frank Schätzing olyan részletgazdag módon mutatja be az eseményeket, hogy a Breaking News akár filmes forgatókönyvként is megállná a helyét. Nem lennék meglepve, ha valaki lecsapna a sztorira, és hamarosan azt pedzegetnék a filmes portálok, hogy melyik sztárszínészé lesz majd a főszerep. Aki azt hiszi, egy faék egyszerűségű háborús drámáról van szó, nagyot téved: a szerző jóval tovább merészkedik annál, hogy pusztán bevisz minket a fegyverek sivatagába. A regény egyrészt Tom Hagen, másrészt rajta keresztül nemzetek drámáját hivatott bemutatni. A Breaking News a tekintélyes terjedelmének ellenére is van olyan lendületes, hogy nem hagyjuk abba olvasását. Sőt, úgy száguldunk végig a regényen, akár egy harci terepjáró a Közel-Kelet poros útjain.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top