+ Életmód

Ez Vujity Tvrtko életének egyik legfontosabb bejelentése

Vujity Tvrtko

A népszerű riporter olyan kezdeményezést akart indítani a legnagyobb közösségi oldalon, amely a társadalom számára is hasznos.

Vujity Tvrtko riporter tegnap, azaz február 14-én írta ki a Facebook-oldalára, hogy „élete egyik legfontosabb bejelentésére” készül, hétfőn (február 15-én) délelőtt 10 óra 55 perckor. A bejelentés megtörtént: a népszerű riporter egy jótékonysági kezdeményezést indított a legnagyobb közösségi oldalon.

FOTÓZKODJ EGY CSEKKEL! – Kihívom a parlamenti képviselőket. Bárki csatlakozhat, bármekkora segítséggel! Öt napon keresztül naponta elküldök 20.000 forintot egy általam kiválasztott, rászorulókat segítő szervezetnek, egyben kérem az Országgyűlés tagjait, hogy legalább egyszeri alkalommal tegyenek hasonlóképpen, bármekkora összeggel. Ezen kívül hívok minden jóérzésű embert, hogy támogassa az arra érdemeseket, majd hívjon meg a játékba legalább két másik személyt! Mindenki annyival segítsen, amennyivel tud, s küldje az összeget annak, akinek szeretné

–olvasható Tvrtko oldalán.

Ahogy a riporter írja, olyan kezdeményezést akart indítani, amely a társadalom számára is előnyökkel jár.

A közösségi oldal tele van jópofa játékokkal: kedvenc versekkel, ötletekkel, 15 évnél régebbi képekkel. Most olyan akcióba kezdek, melynek több szempontból is van/lehet társadalmi haszna. Mától kezdve öt napon keresztül elküldök 20.000 forintot (összesen tehát 100.000 forintot) más-más, rászorulókat segítő szervezetnek, az utalásokról készült képeket pedig feltöltöm az oldalamra. Törekszem majd arra, hogy támogatottjaim különböző társadalmi rétegek elesettjeit szolgálják, ezáltal sok rászoruló, nélkülöző kaphasson figyelmet (és reményeim szerint sokaktól, sok segítséget).

A riporter hangsúlyozta, hogy a játékhoz csatlakozóknak elég egyetlen alkalommal elutalnia bármekkora összeget az általa szabadon kiválasztott szervezet részére, ő maga csak a népszerűsítés miatt vállalta az öt napot.

Tvrtko elsőként Pécs városának két egyéni országgyűlési képviselőjét, Csizi Pétert és Hoppál Pétert hívta meg a jótékonysági játékba. Az első 20 ezer forintos csekkről szóló felajánlást a pécsi Szemem Fénye Alapítvány kapta, akik a gyermekhospice házon keresztül a legnehezebb helyzetben lévő kisgyerekeken segítenek.

A játék menete a következő:

1. Válassz ki egy számodra szimpatikus, hiteles jótékonysági szervezetet, alapítványt.
2. Küldj nekik bármekkora, számodra nem megterhelő összeget.
3. Készíts egy képet magadról és a csekkről, kivonatról vagy arról, hogy a számítógéped előtt ülve utalsz nekik.
4. Képedet töltsd fel Facebook-oldaladra, megnevezve utalásod kedvezményezettjét, majd röviden írd le, miért döntöttél mellettük.
5. Hívd meg a játékba legalább két másik barátodat, ismerősödet, olyanokat, akikről tudod, hogy megtehetik, és szívesen segítenek rászorulókon.”

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. The NeverGone szerint:

    Tisztelt csipke!
    Nem kötelező a nagy kezdőbetű, mert nem mondatról van szó. A pénznem kiírása opcionális, de nem árt. Remélem azért utalt is egy szervezetnek.
    További szép estét!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top