+ Film

George Clooney is támogatja Angela Merkel menekültpolitikáját

George Clooney

George Clooney és felesége, Amal Clooney ügyvéd mindenekelőtt arról tárgyalt a kancellárral, hogy a művész miként támogatja a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság (IRC) munkáját.

Angela Merkel német kancellár pénteken hivatalában fogadta George Clooney amerikai filmszínészt, a megbeszélésen menekültpolitikai kérdésekről cseréltek eszmét – közölte a kancellári hivatal.

A közlemény szerint George Clooney és felesége, Amal Clooney ügyvéd mindenekelőtt arról tárgyalt a kancellárral, hogy a művész miként támogatja a Nemzetközi Menekültügyi Bizottság (IRC) munkáját.

Sajtójelentések szerint az egyórás megbeszélésen részt vett az IRC elnök-vezérigazgatója, David Miliband volt brit külügyminiszter is.

George Clooney a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) csütörtöki megnyitójára érkezett a német fővárosba. A fesztivált Ave, Cézár című új filmjével nyitották meg. Az alkotásról tartott sajtótájékoztatón és a gála előtt tett nyilatkozataiban kiállt a német kormányfő mellett.

Angela Merkel menekültpolitikájával „teljes mértékben egyetértek”

– mondta George Clooney.

Meg akarjuk kérdezni tőle, hogy miben segíthetnénk

– tette hozzá.

A színész szerint az Egyesült Államoknak többet kell tennie a nemzetközi menekültválság enyhítéséért.

Az IRC-t 1933-ban alapították az Egyesült Államokban Albert Einstein kezdeményezésére, azzal a céllal, hogy segítsenek az Adolf Hitler uralmát megszenvedő németeknek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top