+ Színház

Menesztették a nyíregyházi színház igazgatóját

Schlanger András

Nyíregyháza MJV polgármestere indoklás nélkül, rendes felmondással megszüntette Schlanger András, a Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft-ben betöltött ügyvezetői megbízatását

Nyíregyháza MJV polgármestere indoklás nélkül, rendes felmondással megszüntette Schlanger András, a Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft-ben betöltött ügyvezetői megbízatását – írja a Szabolcs Online.

Schlanger Andrást tavaly februárban választotta meg a közgyűlés, és az év júliusától öt évre szólt a megbízatása.

Átmeneti időszakra ügyvezetői feladatokkal a 2002 óta a színház vezetésében dolgozó jelenlegi cégvezetőt, Kirják Róbertet bízta meg.

Kriják Róbert így nyilatkozott a történtekről:

Nagyon megtisztelő a felkérés, bár nagyon váratlanul ért, így egyelőre nem szeretnék bővebben nyilatkozni. Arról azonban biztosíthatok mindenkit, hogy a Móricz Zsigmond Színház működésében a jövőben sem lesz fennakadás.

Schlanger András színész, rendező, színigazgató 1980–1984 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakos hallgatója volt Simon Zsuzsa osztályában. 1984–1988 között a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színész-rendezője, 1990–1993 között művészeti vezetője volt. 1988–1990 között a Radnóti Miklós Színházban dolgozott. 1993–1994 között a Miskolci Nemzeti Színházban rendezett. 1994–1999 között az Új Színház színésze és rendezője volt. 2014-től a Veres 1 Színház társulatának tagja. A nyíregyházi önkormányzat 2015. február 19-i ülésén 2015. július 1-jétől öt évre a Móricz Zsigmond Színház igazgatójává nevezte ki – írja róla a wikipédia.
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top