+ Film

Középiskolásoknak vetítik ingyenesen a Saul fiát

Saul Fia

Mintegy félszáz fővárosi középiskola 13 ezer diákja és tanára láthatja rendhagyó történelemóra keretében ingyenesen a Saul fia című filmet – mondta el Elekes Botond, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatója csütörtökön Budapesten.

Mintegy félszáz fővárosi középiskola 13 ezer diákja és tanára láthatja rendhagyó történelemóra keretében ingyenesen a Saul fia című filmet – mondta el Elekes Botond, az Uránia Nemzeti Filmszínház igazgatója csütörtökön Budapesten. Április végéig összesen 30 alkalommal vetítik le Nemes Jeles László többszörösen díjnyertes alkotását a filmszínházban. Az Uránia a film alkotóival és forgalmazójával együttműködve egy kiadványt is közread, amely a látottak értelmezéséhez nyújt hátteret a középiskolások számára. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta: a vetítéssorozatot a kormány több mint 10 millió forinttal támogatja.

A Saul fiát mindeddig 143 ezer néző látta a mozikban, ezzel az elmúlt öt év legsikeresebb magyar filmjévé lépett elő – hangsúlyozta Böszörményi Gábor, az alkotást forgalmazó Mozinet Kft. ügyvezetője, hozzáfűzve, hogy a film jelenleg is 47 mozi műsorán szerepel.

 

Korábban írtuk:

A Saul fia kapcsán megjelent összes cikkünket összegyűjtve itt találod.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top