+ Film

Lássuk, kik nyerhetnek a Magyar Filmhéten!

Szerdai gyerek

Összesen 43 alkotás versenyez a nagyjátékfilmek kategóriájában. Az elismerések ünnepélyes átadására március 6-án kerül sor.

Összesen 43 alkotás, köztük az Argo 2, a Liza, a rókatündér, a Hajnali láz és a Veszettek című film versenyez a nagyjátékfilmek kategóriájában a 2. Magyar Filmhéten március 1. és 6. között, a fesztivál nyitófilmje a Saul fia lesz – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok a családból, valamint Horváth Lili Szerdai gyerek című, legutóbb a trieszti filmfesztivál fődíját elnyerő alkotását is felvonultató szekcióban Nemes Jeles László Oscar-díjra jelölt alkotása versenyen kívül lesz látható. A 2015-ös filmek mellett szerepel a kategóriában a 2014-ben elkészült magyar nagyjátékfilmek legjava is, így például Bodzsár Márk Isteni műszak, Mundruczó Kornél Fehér Isten, Szász János A nagy füzet vagy Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmje.

A mustra internetes oldalán közzétett versenylista szerint a televíziós játékfilmek kategóriájában 13 alkotást nézhet meg a közönség, köztük Gyöngyössy Bencének a román Securitate tevékenységének hatásait vizsgáló Janus című alkotását, valamint Fonyó Gergely gyerekfilmjét, A kőmajmok házát.

A dokumentumfilmek kategóriájában vetített 74 alkotás között lesz Hörcher Gábor egy Bakony-vidéki roma fiúról öt éven keresztül forgatott Driftere, Zsigmond Dezsőnek a magyarpolányi passióról forgatott filmje, az Egy passió kálváriája, valamint a Gerő Marcell által rendezett Káin gyermekei is, amely a tököli börtön fiatalkorú lakóinak életét bemutató, 1985-ös Monory Mész András-film, a Bebukottak folytatásaként készült.

Az elmúlt év animációs filmjei közül 33 versenyez a filmhéten, míg a kisjátékfilmek között 72, az ismeretterjesztő alkotások versenyében 33 film indul.

A szervezők MTI-hez eljutatott korábbi közleménye szerint a hat kategóriában összesen 251 nevezés érkezett a január 18-i határidőig. A Magyar Nemzeti Filmalap és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által támogatott seregszemle idei helyszíne a budapesti MOM Parkban működő Cinema City lesz. A filmhét díjairól titkos szavazással döntenek a Magyar Filmakadémia tagjai, az elismerések ünnepélyes átadására március 6-án kerül sor.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top