+ Irodalom

Új arculattal vág neki az évnek a PIM

Petőfi Irodalmi Múzeum

Új arculattal, honlappal és kiállításokkal jelentkezik a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) – az intézmény megújulásáról E. Csorba Csilla, az intézmény főigazgatója beszélt az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Új arculattal, honlappal és kiállításokkal jelentkezik a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) – az intézmény megújulásáról E. Csorba Csilla, az intézmény főigazgatója beszélt az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A PIM tizenöt éve működött ugyanazon arculattal, a „megfiatalodáshoz” és a technikai újítások kivitelezéséhez volt szükség a logó, illetve a honlap megújítására. Az előbbit Illés Hajnalka, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervező-grafikusa készítette, az új logót a PIM mellett a Digitális Irodalmi Akadémia is használni fogja – fejtette ki a főigazgató.

Számos új kiállítást mutat be 2016-ban a PIM. A még decemberben nyílt Ez bejött – Új szerzemények A-tól Z-ig című időszaki tárlat például a muzeológia gyakorlatába enged betekintést a látogatóknak, akik a PIM dolgozóinak tolmácsolásában megismerhetik az intézmény egy-egy tárgyának és megszerzésének történetét.

A március elsején nyíló a Sárkányok mindig lesznek című kiállítás a sárkányoknak a mitológiában, a Bibliában, a mesékben és egyéb irodalmi művekben betöltött szerepét tárja fel a közönség előtt, a tárlat egyaránt szól óvodásoknak és felnőtteknek is.

A Frankfurt an der Oderben lévő Kleist Museum közreműködésével irodalmi-színháztörténeti kiállítás nyílik májusban Heinrich von Kleist életéről és munkájának magyarországi fogadtatásáról. E. Csorba Csilla főigazgató elmondta, az elmúlt évben csaknem négyszáz programot bonyolítottak le PIM-ben, többek közt a Petőfi-estet is, melyet március 15-én megismételnek. A Bob és Bobék Orchestra közreműködésével Petőfi Sándor verseit formálják slam poetryvé, irodalmi, színházi és zenei élménnyé.

 

A nyitókép forrása: asztali.lutheran.hu

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top