+ Fotó

Sztripperekről készült művészi képekre bukkant egy fotós

A fotós akár művészetnek titulálta fényképeit, akár önnön céljaira használta fel, az évek alatt olyan kulturális jelentőséget kaptak „művei”, amire valószínűleg gondolni sem mert volna.

Amikor a Los Angeles-i fotós, Tyler Hubby megvásárolta új házát az Echo Parkban, biztos nem gondolta, hogy igazi kincseket találj majd. A ház egy korábbi tulajdonosa, egy bizonyos B. Mason ugyanis több, mint 1000 fényképet hagyott maga után – mind a 80-as évek sztriptíz bárjaiba ad betekintést.

Hubby költözése előtt már valószínűleg 3-4 előző lakó nem vett tudomást a garázsban pihenő fura, penészes külsejű dobozra. A benne rejlő sárga borítékok 35mm-es filmtekercseket és előhívott képeket rejtettek. A hosszú ideig tartó rendszerezés során Hubby nemcsak a fotókat kedvelte meg, hanem magát, a fotóst is.

Hubby kutatásai szerint B. Mason egy kereskedelmi szakos egyetemi tanár volt, és mellette hobbiként sok időt és energiát fektetett a táncosnők fényképezésébe. Állítólag egyébként is gyakran látogatott el sztriptíz bárokba, ahol olyan közeli és baráti kapcsolatot alakított ki a lányokkal és a tulajjal is, hogy engedélyezték neki a fotózást. Minden előhívott kép hátuljára gondosan feljegyezte a táncosnők nevét is, és gyakran a bár nevét is.

Mason titkos hobbija a fotók rendezettsége és mennyisége alapján rengeteget jelenthetett neki – csakugyan fontos lett a gyűjtemény Hubby számára is. A férfi több, mint 10 évvel a negatívok megtalálása után hozta nyilvánosságra a képeket. Órákig képes volt rendezgetni, javítani és szerkeszteni őket.

A fotós akár művészetnek titulálta fényképeit, akár önnön céljaira használta fel, az évek alatt olyan kulturális jelentőséget kaptak „művei”, amire valószínűleg gondolni sem mert volna. A megtaláló reméli, hogy a közeljövőben monográfia formájában megjelentetheti fotókat The Dragon Ladies címmel, azonban egyelőre beleegyezés nélküli leközlésükhöz nem járult hozzá, de ha gyors vagy, itt még megnézheted őket.

Forrás: phenomenon.hu

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Nonemart szerint:

    A link nem jó !

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top