+ Film

Újabb magyar filmsiker külföldön

Nagy Viktor Oszkár Hivatal

A franciaországi seregszemlére idén több mint 70 országból csaknem 1200 nevezés érkezett, ebből 144 alkotást mutattak be verseny- és versenyen kívüli szekciókban. A díjátadót szombaton, Biarritzban tartották.

Nagy Viktor Oszkár Hivatal című filmje nyerte a legjobb forgatókönyvnek járó elismerést az európai televíziós filmeket díjazó FIPA (Festival International de Programmes Audiovisuels) nemzetközi filmes versenyen.

A franciaországi seregszemlére idén több mint 70 országból csaknem 1200 nevezés érkezett, ebből 144 alkotást mutattak be verseny- és versenyen kívüli szekciókban. A díjátadót szombaton, Biarritzban tartották – közölte a film gyártója hétfőn az MTI-vel.

A Szőcs Petra és Nagy Viktor Oszkár forgatókönyve alapján készült film egy elképzelt bevándorlási hivatal ügyfélszolgálatának mindennapjairól szól. Főszereplője Anna, a fiatal ügyfélszolgálatos munkatárs, akihez nap mint nap számtalan nemzet Magyarországon letelepedni, vagy itt élni kívánó tagja érkezik. Anna napi rutinján keresztül beleláthat a néző a hivatalba érkező bevándorlók személyes, olyakor vicces, máskor elgondolkodtató vagy megrázó történeteibe, miközben tanúja lehet milyen megterhelő a hivatali dolgozók számára az efféle sorsokkal való találkozás.

A főszereplő Fignár Anna, mellette Batka Zoltán, Kaya Turan, Kaya Elif, Marton-John Bernadett Valéria és John Sanju játszanak a filmben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top