+ Életmód

Luigi Brugnaro polgármester: Az idén elmarad a Velencei Karnevál

velencei karnevál

Arra a kérdésre, miként lehet ellenőrizni az arcukat és testüket is teljesen eltakaró maszkos emberek áradatát, Angelo Sanna velencei rendőrparancsnok elképzelhetetlennek nevezte az álarc viseletének betiltását.

Egymillió látogatót várnak a vasárnap kezdődött és február 9-ig tartó karneváli programsorozatra Velence városába, ahol megerősítették a biztonsági készültséget, bár az arcokat eltakaró maszkok viselését nem tiltották meg.

Jelmezesekkel teli gondolák felvonulásával vette kezdetét Velence csatornáin a karnevál, amely a hagyomány szerint egész Olaszországban elindította a húshagyó keddig tartó jelmezes felvonulások, bálok, utcai mulatságok hosszú sorát.

Szombat este, a csatornák felett repkedő akrobaták látványos előadása alatt fényjáték világította be Velencét, előtte a zombik serege vonult végig a lagúnák városának utcáin. A velencei karnevál idei témája a helyi művészet és hagyomány.

Az önfeledt szórakozásnak, vidámságnak és tréfáknak szentelt farsangi időszakot Luigi Brugnaro velencei polgármester viccelődése nyitotta meg, aki műszaki akadályokra hivatkozva, pár perccel az ünneplés kezdete előtt bejelentette, hogy az idén elmarad a karnevál. A tömeg azonnal felháborodott és a polgármester gyorsan be is vallotta, hogy csak tréfált.

Az idei egymillió látogató fele a becslések szerint ismét külföldi lesz. Elsősorban a hétvégekent várható tömeg: január 30-án, amikor kiválasztják Velence legszebb lányát, valamint január 31-én, amikor felelevenítik az angyal repülésének hagyományát a Szent Márk-székesegyház harangtornyán.

A velencei vasútállomáson és az óváros központjában, főként a Szent Márk tér környékén ellenőrzési pontokat állítottak fel. Arra a kérdésre, miként lehet ellenőrizni az arcukat és testüket is teljesen eltakaró maszkos emberek áradatát, Angelo Sanna velencei rendőrparancsnok elképzelhetetlennek nevezte az álarc viseletének betiltását.

Maszkok nélkül nem létezik a karnevál

– mondta Angelo Sanna.

Civil ruhás rendőrök is elvegyülnek a tömegben, az ő dolguk a vészhelyzet felismerésén túl a zsebtolvajok kiszűrésére is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top