+ Képzőművészet

Christine Macel: A világ éltető forrása a művészet

Christine Macel

Christine Macel, a párizsi Pompidou Központ főkurátora lesz a 2017-es velencei képzőművészeti biennálé igazgatója.

Christine Macel, a párizsi Pompidou Központ főkurátora lesz a 2017-es velencei képzőművészeti biennálé igazgatója. Az 57. Nemzetközi Képzőművészeti Kiállítást 2017. május 13. és november 26. között rendezik meg Velencében.

A világ törésvonalait és megosztottságát a középpontba állító legutóbbi képzőművészeti biennálé után, és tudatában annak, hogy jelenleg egy szorongásokkal teli korban élünk, egy olyan kurátort választottak Christine Macel személyében, aki elkötelezetten hangsúlyozza a művészeknek azon fontos szerepét, amellyel saját univerzumokat hoznak létre és életerőt fecskendeznek a világba, amelyben élünk – mondta Paolo Baratta, a biennálé szervezőbizottságának elnökét.

Paolo Baratta szerint Christine Macelnek a Pompidou Központban töltött évei gazdag lehetőséget kínáltak arra, hogy felfedezze és felismerje a világ különböző pontjairól jövő új energiákat.

Christine Macel 2000 óta a Pompidou Központ főkurátora, és ő volt 2007-ben a belga pavilon, 2013-ban pedig a francia pavilon kurátora a velencei képzőművészeti biennálén.

A 2015-ös képzőművészeti biennálé, amelynek igazgatója Okwui Enwezor nigériai kurátor volt, rekordlátogatottsággal zárult tavaly novemberben, hét hónap alatt több mint félmillióan voltak kíváncsiak a nemzetközi seregszemlére.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top