+ Film

Felrobbantja az Európai Uniót a brit színész?

michael cain

A színész, aki az Ifjúság című filmjével kapcsolatban adott interjút, az adásban az unióval kapcsolatos nézeteiről úgy fogalmazott: az EU elhagyása „ijesztő”, de nem akarja, hogy „arctalan bürokraták diktáljanak”.

Michael Caine szerint ha nem történnek jelentős változások, Nagy-Britanniának ki kellene lépnie az Európai Unióból – az Oscar-díjas színész erről a BBC Radio 4 műsorában beszélt.

A színész, aki az Ifjúság című filmjével kapcsolatban adott interjút, az adásban az unióval kapcsolatos nézeteiről úgy fogalmazott: az EU elhagyása „ijesztő”, de nem akarja, hogy „arctalan bürokraták diktáljanak”. Hozzátette, hogy amennyiben nem történnek „rendkívül jelentős” változások, szerinte ki kell lépnie Nagy-Britanniának az EU-ból.

Caine a brit kulturális élet egyik első jelentős személyisége, aki ilyen értelemben foglalt állást Nagy-Britannia EU-tagságát illetően.

Szavait Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) vezére üdvözölte, és Caine Az olasz meló című filmjéből idézve azt írta a Twitteren:

Örülök, hogy Michael Caine támogatja a Brüsszeltől való elszakadást. Robbantsuk ki a nyavalyás ajtókat!

Más brit euroszkeptikusok is csatlakoztak, Daniel Hannan és David Campbell Bannermann konzervatív európai parlamenti képviselők szintén a Twitteren fejezték ki egyetértésüket Caine-nel.

Catherine Bearder liberális demokrata európai parlamenti képviselő ugyanakkor ezt írta:

Helló, Michael Caine, nagy rajongója vagyok és nem egy arctalan bürokrata. Boldogan találkozom Önnel szemtől szemben mint választott képviselője.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek