+ Életmód

Így lett a fiatal katolikus kamaszlányból dzsihadista

dzsihadista

– Útlevelet akartam szerezni, hogy eljussak Szíriába. Voltak neveim, kapcsolataim. Ezzel a nővel a közösségi oldalakon tartottam a kapcsolatot, azt akarta, hogy kísérjem el Szíriába – mesélte a CNN riporterének a 15 éves lány.

Hogyan tér át valaki katolikus hitről az iszlámra? Hogyan radikalizálódik? A CNN riporterének két francia tinédzserlány mesélte el, hogyan dőltek be az Iszlám Állam propagandájának. A lányok jelenleg Franciaországban egy olyan programban vesznek részt, amely a radikális muszlimokat megpróbálja visszahozni a szélsőségességből.

A cikk fordítása magyarul az atv.hu oldalán jelent meg.

Részletek a cikkből:

Útlevelet akartam szerezni, hogy eljussak Szíriába. Voltak neveim, kapcsolataim. Ezzel a nővel a közösségi oldalakon tartottam a kapcsolatot, azt akarta, hogy kísérjem el Szíriába (…) Rengeteg üzenetet kaptam tőlük, folyamatosan kapcsolatban álltam velük. Az életem értelmét nyújtották, végre azt éreztem, hogy fontos szerepem van a földön. Úgy éreztem, hogy szeretnek, jobban, mint a saját családom

– mesélte az egyik 15 éves lány, annak kapcsán, hogyan találták meg a szélsőséges iszlamisták.

A lány eltávolodott a családjától, akik nem muszlimként nehezen tudták feldolgozni lányuk áttérését.

Ők ezeket mind előre tudták, (a toborzók) és előre el is mondták, hogy mit fog reagálni a családom. Azt mondták, hogy már nem szeretnek, ellenben velük, akik az iszlámban nővérként és bátyként törődnek velem. S amikor tényleg elkezd megromolni a kapcsolat a családdal, az ember hozzájuk fordul.

A riporter egy másik, Szíriából visszatért lánnyal is beszélgetett, aki kezdetben jól érezte magát az Iszlám Államban, ám amikor megtagadta a házasságkötést az egyik dzsihádistával, pokollá változott az élete.

Sose tettem nekik semmi rosszat, mégis a halálomat kívánták, miután elutasítottam a házasságot. (…) Amikor visszatértem Franciaországba, úgy bántak velem, mint aki embereket kínzott, mint valami szörny, aki hazatérve áldozatnak tetteti magát. Odakint nem bántottam senkit. Csak magamat

– mondta a lány.

A teljes cikk ide kattintva elérhető.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top