+ Irodalom

Segíts felfedezni a gyerekeknek a szolidaritást!

szolidaritás

A projekt célja az írói felelősségvállalás tradíciójának újrafelfedezése oly módon, hogy a résztvevő középiskolás diákok széleskörűen tájékozódjanak a magyar társadalomról

A Szépírók Társasága és a Magyartanárok Egyesülete magyar szakos középiskolai tanár kollégákat keres az ÍRÁS ÉS SZOLIDARITÁS – GENERÁCIÓK PÁRBESZÉDE című projekt megvalósításához, amelyet a Norvég Civil Alap finanszíroz.

A projekt célja az írói felelősségvállalás tradíciójának újrafelfedezése oly módon, hogy a résztvevő középiskolás diákok széleskörűen tájékozódjanak a magyar társadalomról, felismerjék és megfogalmazzák a szegénység, a társadalmi egyenlőtlenség, a hátrányos megkülönböztetés, a kirekesztés és az erőszak szűkebb vagy tágabb környezetükben tapasztalható jelenségeit.

A projektben való részvételt és az ezért járó tiszteletdíjat húsz iskola egy-egy tanárának tudják biztosítani, ami azt jelenti, hogy a jelentkezők között válogatniuk kell. Kérik a kollégákat, hogy részvételi szándékukat mihamarabb, de legkésőbb január 20-ig jelezzék a szolidaritasprojekt@gmail.com címen. Céluk, hogy Magyarország minél több megyéjét, a leszakadó régiókat is elérjék, és a témával kapcsolatban változatos tapasztalatokkal rendelkező diákokat tudjanak bevonni a kezdeményezésbe.

További részletek a Magyartanárok honlapján.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top