+ művészet & politika

18 milliárd forintot osztanak szét a múzeumok és könyvtárak működtetésére

Detektívek éjszakája

A pénzt a 2016-os költségvetésből a települési önkormányzatok az általuk fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatására, megyei hatókörű városi múzeumok, megyei könyvtárak, valamint a települési önkormányzatok muzeális intézményi feladataira kapják – közölte az EMMI.

A pénzt a 2016-os költségvetésből a települési önkormányzatok az általuk fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatására, megyei hatókörű városi múzeumok, megyei könyvtárak, valamint a települési önkormányzatok muzeális intézményi feladataira kapják – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI).

Az önkormányzatokat megillető, jogcímenként és szervezetenként megállapított támogatás éves összegét az Előadó-művészeti Bizottságoknak a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács által véleményezett javaslata alapján a kultúráért felelős miniszter állapítja meg. A megítélt támogatási összeg havi bontásban, nettó finanszírozás keretében jut el az érintett helyi önkormányzathoz.

Az előirányzatok felosztásáról a kultúráért felelős miniszter dönt. A támogatások odaítélésénél elsődleges szempont az állami feladatellátáshoz nyújtott támogatás kiszámíthatósága, a stabil intézményi működés és a kulturális alapellátáshoz kapcsolódó szolgáltatások színvonalának biztosítása.

(MTI)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top