+ Film

Az IndieWire szerint a magyar rendezők a legmerészebbek között vannak

Az IndieWire a 2015-ös év végén értékelte a legmerészebb húzásokat is és úgy tűnik, hogy a magyarok elég bátrak, ha filmkészítésről van szó.

Az IndieWire a 2015-ös év végén értékelte a legmerészebb húzásokat is és úgy tűnik, hogy a magyarok elég bátrak, ha filmkészítésről van szó.

Az IndieWire a 7 legmerészebb húzást értékelte most egy cikkben, amelyben elég előkelő helyen szerepelnek a magyarok, ugyanis két magyar produkció is felkerült a listára. A nem magyar versenyzők között van a mobilokkal forgatott Tangerine (Miskolcon is látható volt), valamint az egyetlen jelenetből álló Victoria.

A Saul fia a folyamatos közelik miatt került fel a listára, és a lista szerzője szerint a film egyik holokauszt-témája alkotáshoz sem hasonlítható. Az IndieWire szerint a film kamerakezelése klausztrofóbiás érzetet nyújt, ezzel mi is teljesen egyet értettünk, amikor írtunk a filmről. Pár hete derült ki, hogy Nemes Jeles László holokausztdrámája is szerepel a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyes művek kilenc alkotásra szűkített listáján.  A magyar filmek közül legutóbb – 2013-ban – Szász János A nagy füzet című filmje szerepelt a kilences listán, a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájának végső jelöltjei közé azonban végül nem került be.

A listán Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje is szerepel, amelyet a 250 kutyastatiszta miatt ért a megtiszteltetés. A cannes-i filmfesztiválos győzelme után a rendezővel készült egy interjú, amelyet itt adtunk közre; a nemzetközi kritika is imádta a filmet. Nemrég jó hírt kapott a rendező, ugyanis Európa is támogatja legújabb filmtervét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top