+ Fotó

Kiderült, mikor készültek pontosan a Sisi koronázási fotók

Sisi

A műteremben három és fél órát tartózkodott Erzsébet királyné, ahol is életnagyságban készültek róla felvételek magyaros díszruhában: fehér selyemruhában, bársonyderékban, fején diadémmal.

Sokáig a koronázás évére, 1867-re datálták a koronázási fotók elkészítését, amelyeken Erzsébet királyné a magyar koronázási díszruhában látható Emil Rabending fényképész műtermében. Most viszont kiderült, hogy a képek nem akkor készültek – olvasható a mult-kor.hu portálon.

Kiderült, hogy a híres fotók 1866. március 17-én, vagyis csaknem másfél évvel a koronázás előtt készültek.

Négy bécsi lap, legrészletesebben a Fremden-Blatt számolt be arról, hogy 17-én délelőtt 11 órakor Császárné Őfelsége látogatásával tüntette ki Rabending fényképész műtermét a Taborstrasse 18. szám alatt. A Hotel előtt olyan óriási embertömeg gyűlt össze, hogy csak nagy fáradsággal lehetett az átjárót szabadon tartani.

Sisi

www.paleishetloo.nl

A műteremben három és fél órát tartózkodott Erzsébet, ahol is életnagyságban készültek róla felvételek magyaros díszruhában: fehér selyemruhában, bársonyderékban, fején diadémmal. Továbbá egy fekete bársonyruhában is fotózták. Végre van egy pontos dátumunk az Erzsébet-ábrázolások terén.

– olvasható a cikkben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top