+ Irodalom

Csúnyán félreértették Péterfy Gergely írót?

péterfy gergely

Péterfy Gergely a Klub rádió karácsonyi Reggeli gyors című műsorában beszélgetett Rózsa Péterrel, ironizálva beszélt a magyar közállapotokról, véleményére Bruck András reagált egy FB-posztban, amitől Péterfy a fejét fogta, és röviden válaszolt rá.

Péterfy Gergely a Klub rádió karácsonyi Reggeli gyors című műsorában beszélgetett Rózsa Péterrel, ironizálva beszélt a magyar közállapotokról, véleményére Bruck András reagált egy FB-posztban, amitől Péterfy a fejét fogta, és röviden válaszolt rá. Mi pedig a Jó Tündér békítő szándékával kívánunk az új évre minden magyar polgárnak több odafigyelést és megértést.

Péterfy Gergely:

Azt hittem, az irónia iránti süketség tipikus jobboldali hiánybetegség. Be kell látnom, hogy orbitálisan nagyot tévedtem.

Bruck András:

Péterfy Gergely író a saját szavai szerint nagyon élvezi és viccesnek találja azt, amiben élünk. Jókedvét a Klubrádióban osztotta meg velünk. Ezzel egy időben egy másik író, Dés Mihály interjújának egy részlete a Népszabadságban arról tanúskodik, hogy ő mintha kevesebb személyes és kollektív örömet találna Orbán Viktor züllött, elnyomó rendszerében. Talán nem meglepetés, hogy nekem ez utóbbi megközelítés sokkal szimpatikusabb. És nem csak azért, mert Dés Mihály a barátom, míg Péterfy Gergelyt nem ismerem, de az ő „vicces” látásmódja, amennyiben az permanens, és nem csak az írói siker okozta eufória átmenetileg infantilizáló hatása, úgy eggyel több okunk van a pesszimizmusra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top