+ Film

A magyarok a Wartburgot indítják Kusturica filmfesztiválján

kusturica

Az alkotás két emberről, Renéről és Sayidról szól, akik valahol a schengeni határ közelében, egy kamionban megbújva várja, hogy bejuthasson az új életet jelentő Európai Unióba.

A szerb filmek mellett magyar, bolgár, kínai, orosz és mexikói filmeket is bemutatnak a kilencedik Kustendorf szerbiai film- és zenei fesztiválon január 22. és 27. között – olvasható Emir Kusturica szerb filmrendező fesztiváljának honlapján.

kusturica

A legfőbb díjakért – az Arany-, az Ezüst- és a Bronztojásért – tizenhét film indul. Magyarországot Borbás Dávid: Wartburg című rövidfilmje képviseli. A Wartburg történetében mozifilmekből készültek fel a balek postarablók, majd saját Wartburggal mentek rabolni, de a tököli börtön előtt lerobbant a kocsi. Végleg. De hogyan jutott el a két tisztességes családapa a postarablásig? A film egy 2010-ben megtörtént abszurd és tragikus postarablás történetét meséli el.

kusturica

Az alkotásokról háromtagú nemzetközi zsűri dönt, azt azonban egyelőre nem közölték, hogy kik alkotják a bizottságot. Díjazzák a legjobb operatőrt is. A fényképezésért járó Vilko Filac-díjat – amely az Underground, az Arizonai álmodozók és a Cigányok ideje című filmek szlovén operatőréről neveztek el – két szakember ítéli oda.

A filmvetítések mellett az utóbbi évek legjobb filmjeinek készítői előadásokat is tartanak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top