+ Film

Márciusban jön a 2. Magyar Filmhét

Magyar FIlmhét

Március 1. és 6. között rendezi meg a 2. Magyar Filmhetet a Magyar Filmakadémia a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa, az alkotók január 18-ig nevezhetik alkotásaikat a seregszemlére.

Március 1. és 6. között rendezi meg a 2. Magyar Filmhetet a Magyar Filmakadémia a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa, az alkotók január 18-ig nevezhetnek.

A filmhétre olyan nagy- és kisjátékfilmmel, tévé-, dokumentum-, ismeretterjesztő- és animációs filmmel lehet nevezni, amelyek 2015. január 1. és 2015. december 31. között kerültek moziforgalmazásba vagy televíziós sugárzásba, nemzetközi filmfesztiválon, versenyben vagy versenyen kívül szerepeltek.

A filmhét által elfogadott fesztiválszereplések listája és a nevezési szabályzat a Magyar Filmakadémia honlapján, a magyarfilmakademia.hu/nevezesi_szabalyzat  linken érthető el.

A nevezett filmek számától függően a Magyar Filmakadémia által kiválasztott maximum öt fős előzsűri állítja össze a hivatalos versenyprogramot, amelyet február 1-jén hirdetnek ki. Az 1. Magyar Filmhétre nevezett nagyjátékfilmek automatikusan részt vesznek a Magyar Filmdíjakért folyó versenyben. A díjakat az akadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással, a díjátadót március 6-án tartják.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top