+ Média

Miben tévedett Bauer Tamás szerint Konrád György?

Konrád György

Akik azért tesznek szemrehányást Angela Merkelnek, hogy szeptember elején egyik napról a másikra úgy döntött a német kormány, hogy nem küldi vissza a hozzá érkező szíriai menekülteket, és ezt nyilvánosan is közölte, arra a helyzetre adott választ, amelyet Orbán Viktor teremtett, amikor hol menekülttáborokba terelte a Szerbiából érkezőket, hol meg továbbengedte őket Ausztriába, s csak egy dologban volt egyértelmű: hogy a magyar államtól semmi jóra nem számíthatnak.

– Azt nyilatkozta régóta tisztelt idős barátom, Konrád György a New York Timesnak, hogy a menekültkérdésben Merkel asszonnyal szemben Orbán Viktornak lett igaza. Nem örülök neki, de azt kell mondanom, hogy téved.

írja Bauer Tamás közgazdász, egyetemi tanár, országgyűlési képviselőjelölt a Facebook oldalán.

Részletek a bejegyzésből:

Egyrészt azért téved, mert Orbán semmilyen valódi megoldást nem kínált a menekültkérdésre. Amit ő a maga kerítésével és a határátlépés büntetőjogi szankcionálásával elért, az csak a menekültfolyam átterelése Horvátország és Szlovénia irányába.

(…) Akik azért tesznek szemrehányást Angela Merkelnek, hogy szeptember elején egyik napról a másikra úgy döntött a német kormány, hogy nem küldi vissza a hozzá érkező szíriai menekülteket, és ezt nyilvánosan is közölte, arra a helyzetre adott választ, amelyet Orbán Viktor teremtett, amikor hol menekülttáborokba terelte a Szerbiából érkezőket, hol meg továbbengedte őket Ausztriába, s csak egy dologban volt egyértelmű: hogy a magyar államtól semmi jóra nem számíthatnak. (…)

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Aptyuka szerint:

    Nem kedveltem soha Bauer Tamást, általában nem is olvasom el írásait, véleményem szerint örök problémakereső és problémát okozó viselkedésével nagyban hozzájárult az SZDSZ széteséséhez, ám most kivételesen igazat kell adnom neki, én is úgy gondolom, a mindig bölcs és tiszteletre méltó Konrád György most nem volt elég bölcs.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top