+ Tudomány

Elhunyt Papócsi László

Életének 76. évében, hétfőn elhunyt Papócsi László, az állatorvos-tudomány kandidátusa, egyetemi tanár, a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát volt vezérigazgatója, egykori mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterhelyettes – közölte a család szombaton az MTI-vel.

Életének 76. évében, hétfőn elhunyt Papócsi Laszló, az állatorvos-tudomány kandidátusa, egyetemi tanár, a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát volt vezérigazgatója, egykori mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterhelyettes – közölte a család szombaton az MTI-vel.

Papócsi László temetése december 29-én, kedden 11 órakor lesz a balassagyarmati római katolikus temetőben.

A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterhelyettesi posztot Papócsi László 1982-től 1990-ig töltötte be, 1990 áprilisában választották meg a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát vezérigazgatójának, ahol miniszterhelyettesi megbízatása előtt vezérigazgató-helyettesként dolgozott. 1982 és 1988 között az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke volt.

Papócsi László szakmai szervezetek, köztük a Magyar Lótenyésztő és Lovassport Egyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Állatenyésztők Szövetsége elnökeként is tevékenykedett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top