+ Színház

Seregi Zoltán színházigazgató lett

seregi

Seregi Zoltánt nevezte ki csütörtöki ülésén a békéscsabai közgyűlés a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójának.

Seregi Zoltánt nevezte ki csütörtöki ülésén a békéscsabai közgyűlés a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójának.

A közgyűlés egyhangúlag, 16 igen szavazattal támogatta az új igazgató kinevezését. A megbízatás 2016. január 1-jétől öt évre szól. Szarvas Péter polgármester hozzászólásában kiemelte: Seregi Zoltán – akinek munkáját a korábbi igazgató, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. jelenlegi vezetője, Fekete Péter is segíti majd – biztosítja a folytonosságot a teátrum életében. Megújulást nem vár tőle, meglátása szerint a színház jelenleg is magas színvonalon teljesít, és jó a megítélése.

Seregi Zoltán volt az egyedüli pályázó a posztra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a szakmai bizottság egyhangúlag támogatta a kinevezését. Pályázatában Seregi Zoltán a nézőszám emelését és a jelenlegi törzsközönség megtartását nevezte legfontosabb feladatának. Fontosnak nevezte, hogy a színházi műsorterv a költségvetéssel egy időben készüljön, és rugalmas produkciós játékrend jöjjön létre. Eszerint az előadásokat, ha lehetséges, más helyszíneken is bemutatnák, társszínházakkal közösen, azonos díszlettel és jelmezzel hoznának létre előadásokat, és vendégelőadásoknak, valamint cirkuszművészeti bemutatóknak is helyet adna a teátrum.

Egy interjú Seregi Zoltánnal:

A nagyszínpadon évadonként nyolc előadást tervezne, amelyből négy lenne felnőtteknek szóló. Az Ibsen Kamaraszínházban évadonként két-három darabot mutatnának be a világirodalom klasszikusai közül, a Stúdiószínházban pedig kortárs magyar drámaírók műveit állítanák színpadra. Emellett Seregi Zoltán folytatná az idén indított a Színház házhoz megy elnevezésű rendezvénysorozatot, amely során iskolákban adnának elő egy-egy a kötelező tananyaghoz kapcsolódó darabot, igazi díszletek és kellékek között, mozgószínpadon.

Seregi Zoltán a pályázatban kiemelte: a jövőben is kiemelten fontosnak tartja a 18 éve alapított Színitanház működtetését, és szeretne létrehozni egy önálló tánctagozatot is. Megemlítette a dokumentumban, hogy előkészítő tárgyalások folynak a Kaposvári Egyetem Színházművészeti Tanszékével egy békéscsabai székhelyű kihelyezett tagozat létrehozásáról, valamint egy főiskolai levelező szintű színészképzés helyi beindításról. Az új igazgató továbbra is részt venne a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál és a Csabai Nyár rendezvénysorozat, valamint a Szarvasi Vízi Színház nyári évadának szervezésében és lebonyolításában. Tervei között szerepel amatőr színjátszó mozgalmak fesztiváljának, illetve az országos szépkiejtési versenynek a megszervezése Békéscsabán.

Seregi Zoltán jövő év elején irodalmi estek, könyvbemutatók, előadóestek megrendezésére is alkalmas Művész Kávézót tervez nyitni a színház épületének egy részén. Seregi Zoltán 2012 óta igazgatóhelyettesként dolgozott a színházban, idén augusztus 1-je óta megbízott igazgatóként vezette azt. A teátrum élére azért kellett új igazgatót kinevezni, mert a korábbi vezető, Fekete Péter 2015. július 31-vel mandátumának megszüntetését kérte.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top