+ Képzőművészet

Befejeződött a Pajor-kúria felújítása – fényképek

Átadták a szentendrei Ferenczy Múzeum teljes körűen felújított és modernizált épületét. A XIX. században épült Pajor-kúria a fejlesztések után a XXI. század látogatóbarát követelményeinek megfelelően működhet tovább. A szentendrei Ferenczy Múzeum megújulása című projekt 165 millió 640 ezer Ft európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Átadták a szentendrei Ferenczy Múzeum teljes körűen felújított és modernizált épületét. A XIX. században épült Pajor-kúria a fejlesztések után a XXI. század látogatóbarát követelményeinek megfelelően működhet tovább. A szentendrei Ferenczy Múzeum megújulása című projekt 165 millió 640 ezer forintos európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Pajor-kúria

Pajor-kúria

2012. december 17-én adták át a Ferenczy Múzeumnak helyet adó, Szentendre belvárosában található, XIX. század elején épült Pajor-kúria kibővített, esztétikailag és műszakilag is teljes körűen felújított épületét. A korszerűsítés mellett helyreállították az emeleti teremsort és a homlokzatokat, a kert felől pedig új épületszárnyat emeltek. A Széchenyi 2020 program keretében elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően akadálymentesítették az épületet, a műtárgyvédelmi előírásoknak megfelelő hűtő-fűtő klímaberendezéssel látták el a kiállító- és raktártereket, és a mechanikus védelem mellett korszerű kamera- és riasztórendszerrel bővült az épület biztonságtechnikai felszereltsége. Igazodva a XXI. század látogatóbarát követelményeihez, az egyes kiállítások mindenki számára pluszinformációkkal szolgáló, a látogatók által kezelhető információs pultokkal gazdagodtak.

Fotó: Deim Balázs

Fotó: Deim Balázs

pajor_kuria1
Az építkezés 2011 októberében kezdődött, A szentendrei Ferenczy Múzeum megújulása című projekt záróeseményére 2015. december 9-én került sor a megújult épület Ferenczy család művészi hagyatékát bemutató, patinás szárnyában.

Fotó: Deim Balázs

Fotó: Deim Balázs

További információkat itt találsz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top