+ Életmód

Használj óvszert és ne üsd meg, ha nem akar lefeküdni veled!

szexuális felvilágosító óra

Schmidt Erika: A lányok például nagyon kíváncsiak voltak, hogyan éltem meg egy-egy szakítást, nem akartam-e megölni magam. (…) Beszéltünk arról, hogyan kell nemet mondani, ha meggondoljuk magunkat egy fiúval kapcsolatban. (…)

Hogyan zajlik egy szexuális felvilágosító óra manapság? És az állami gondozott tinédzsereknél? Miért olyan nehéz számukra izgalmas élménypedagógiai órát tartani? Az abcúg erre kereste a választ.

Schmidt Erika, az Élményakadémia trénere szerint, aki élménypedagógiás foglalkozásokat is tart a gyerekotthonokban, utóbbi azért is nagyon nehéz, mert:

Nincsenek stabil referenciapontjaik, zavarosak a kötődéseik, ami sokszor kapcsolatfüggőséghez vezet

Sok állami gondozott belemegy a bántalmazó kapcsolatokba is:

Rossz kötődéseket alakítanak ki, és beleragadnak. Ez egy lánynál akár odáig is vezethet, hogy eltűri a bántalmazást, hiszen ő sem tudja, hol a határ.

15 gyerekkel dolgoztak együtt a három napos tréning alatt az oroszlányi gyermekotthonban:

A nevelők segítségével kerestük meg azokat a gyerekeket, akikkel viszonylag könnyen lehet együtt dolgozni. Ez azért fontos, hogy minél kevesebb idő menjen el a konfliktusok kezelésére, és hogy célba érjenek a legfontosabb üzeneteink. Például, hogy óvszert kell használni, vagy hogy nem ütöm meg a lányt, ha nem akar lefeküdni velem.

Szóba került az is, hogyan mondjanak nemet a fiatalok, ha mégsem akarnak lefeküdni valakivel:

A lányok például nagyon kíváncsiak voltak, hogyan éltem meg egy-egy szakítást, nem akartam-e megölni magam. (…) Beszéltünk arról, hogyan kell nemet mondani, ha meggondoljuk magunkat egy fiúval kapcsolatban, hogy hogyan védhetjük meg magukat, és hogyan érdemes viselkedni idegenekkel.

A teljes cikk ide kattintva elérhető.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top