+ művészet & politika

Az utca embere simán összekeveri a Koránt a Bibliával – videó!

Két holland tévés tökéletes átveréssel járta az utcákat, pedig csak annyit csináltak, hogy a Biblia borítójára ráírták, hogy Korán.

Két holland tévés tökéletes átveréssel járta az utcákat, pedig csak annyit csináltak, hogy a Biblia borítójára ráírták, hogy Korán.

Saját előítéletességünk veszélyeire hívja fel a figyelmet a rövid, háromperces videó: a két holland tévés humorista csak annyit csinál, hogy az utca emberének olvas fel a Bibliából, miközben azt állítják, hogy valójában a Koránból idéznek. A kellően brutális részletek után a járókelők alig hisznek a fülüknek, és olyanokat mondanak, hogy:

Mindezt hallva, azt gondolom, hogy a Korán sokkal durvább (mint a Biblia). Különösen az a rész, ami az emberek kezének levágására vonatkozik.

Egy másik asszony azt mondja:

A legnagyobb különbség, hogy az asszonyok szerepét mennyivel másképp értelmezik. (…) Zavar, hogy egyesek ezeket a régi írásokat abszolút igazságként kezelik.

Lehet képzelni, hogy mekkora a meglepődés, amikor kiderül, hogy igazából végig a Bibliáról beszéltek. A pár perces videót 3 nap alatt két és fél millióan látták már. Nézd meg itt:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top